Costa Food Festival juhlitaan Naantalissa viikonloppuna

TAPAHTUMAT. Perjantaina 26. elokuuta aukeaa Naantalin uusi ruokatapahtuma Costa Food Festival, joka jatkuu koko viikonlpun. Yleisölle on tarjolla trendikästä street food -ruokaa, festivaaliohjelmaa ja ravintolapalveluja. Pääsymaksuton tapahtuma syntyy Naantalin kaupungin ja Naantalin Matkailun toimesta. Sen tavoitteena on lisätä Naantaliin aikuisyleisöä kiinnostavia tapahtumia ja palveluja. Tapahtumasta halutaa kehittää vuosittain toistuva Naantalin vetonaula.

Jo nyt voimme sanoa, että Costa Food -tapahtuma on nostanut Naantalin ihmisten puheisiin ihan uudella tavalla. Uskon näkeväni tapahtumassa paljon iloisia ihmisiä nauttimassa Naantalin tunnelmasta ja palveluista, iloitsee Naantalin Matkailun toimitusjohtaja Tarja Rautiainen

Street food -alueelle on ilmoittautunut yhteensä seitsemäntoista ruokamyyjää ympäri Suomen. Pisteet ovat persoonallisia ja kooltaan erilaisia ja ne täydentävät rannan runsasta ravintolatarjontaa.

Lisäksi tapahtumassa on Aurinkolavaksi nimetty ohjelmalava ja 200-paikkainen anniskelualue. Illan pimetessä valaistaan rannassa olevia puita tunnelmaa luomaan.

Tapahtuman tuottaja Vesa Walden Festago Oy:stä uskoo, että ruokafestarin myötä Naantalin idyllinen Vanhakaupunki alkaa kiinnostaa myös muita tapahtumanjärjestäjiä.

Tapahtuman järjestäminen vaatii Vanhassakaupungissa erityisjärjestelyjä, joista nyt kerätään kokemusta alueen kehittämistä silmällä pitäen. Tapahtumilla on omat tarpeensa ja järjestäjät hakeutuvat helposti sinne missä tarpeet pystytään toteuttamaan sujuvasti. Tästä tapahtumasta kerättävät kokemukset auttavat varmasti seuraavan tapahtuman järjestämisessä, naurahtaa Walden.

Viikonlopun ohjelmaa täydentää Naantalin Muinaistulitapahtuma, jonka tulet syttyvät Naantalin rannassa lauantai-iltana. Luvassa on tulia Kuparivuoren ja Kailon saaren kallioilla ja Kultarannan edessä olevalla luodolla sekä yllätysohjelmaa ravintoloissa. Illan ”tulisesta ohjelmasta” vastaa Naantalin Vierassatama, Ravintoloitsija Heikki Routamaa yhdessä Naantalin Matkailun kanssa, mutta luvassa on lyhtyjä ja kynttilöitä ja tunnelmaa kaikissa rannan ravintoloissa.

Lisäksi tulia voi ihailla lyhyellä iltaristeilyllä, joka lähtee Vanhankaupungin charterlaiturista.