Työttömien nuorten # Syrjäytynyt paska sai valtakunnallisen TEATRIS-stipendin

TEATTERI. Nuori Kulttuuri- säätiön valtakunnallinen nuorten teatteritapahtuma TEATRIS vietettiin Vaasassa 27.–29. toukokuuta. Raisiolaisten, lietolaisten ja turkulaisten nuorten näytelmä #Syrjäytynyt paska sai katselmuksessa 1000 euron stipendin ja raati perusteli valintaansa seuraavasti: ”Koskettava ja yhteiskunnallisesti kantaa ottava esitys. Lavalta välittyi, että ryhmä koki teatterin tekemisen merkitykselliseksi. Raati kannustaa ryhmää jatkamaan teatteritoimintaa.”

TEATRIS-tapahtumaan osallistui noin kuusikymmentä aluekarsinnoista valikoitunutta esitystä, joista palkittujen joukkoon valikoitui kymmenkunta esitystä.

#Syrjäytynyt paska syntyi talvella kahden viikon pituisessa työttömien nuorten teatteripajassa. Näytelmän ohjaajina toimivat Jenni ja Jussi Hernelahti, lavalla Vaasassa nähtiin Karoliina Lång, Iida Haapanen, Jeannette Björklund, Sallamaari Kaarre, Joakim Saarinen ja Martti Rostedt.