Maskun uudeksi kunnanjohtajaksi valittiin Arto Oikarinen

Ruskon kunnanjohtaja Arto Oikarinen on pian Maskun kunnanjohtaja. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

MASKU. Maskun kunnanvaltuusto valitsi Maskulle uuden kunnanjohtajan maanantaina 13. kesäkuuta. Kunnanjohtajan pestin sai nykyinen Ruskon kunnanjohtaja Arto Oikarinen.

Kyllähän aina on aikamoinen helpotus kun näin pitkä ja julkinen prosessi menee maaliin. Nyt aletaan sopia käytännön asioista. Minulla on kahden kuukauden irtisanomisaika ja lisäksi prosessilla on valitusaika, joten arvioisin, että pääsen aloittamaan vasta lokakuussa. Toki voin osallistua joihinkin asioihin jo ennen kuin aloitan virallisesti. Syksyllä kuitenkin käsitellään paljon ensi vuoteen liittyviä asioita, Oikarinen kommentoi.

57-vuotias Oikarinen on ollut Ruskon kunnanjohtaja vuodesta 2000.

Ajattelin, että jos en nyt etsiä uusia haasteita, niin kohta niitä ei enää kannata etsiä. Nyt ehdin vielä tehdä kunnon työrupeaman Maskussa ennen eläköitymistä, Oikarinen kertoo syistään hakea virkaa.

Maskun ja Ruskon kunnat ovat tehneet virkamiestasolla jatkuvasti yhteistyötä, joten Masku on tuttu kunta Oikariselle. Lisäksi hän tuntee Maskusta erityisen hyvin Lemun alueen, sillä hän oli 90-luvulla Lemun kunnanjohtaja.

Kunnilla on myös lähes samat sidosryhmät. Rusko suuntautunut vähän vahvemmin Turkuun ja Raisioon, mutta hyvin sama toimintaympäristö on molemmilla kunnilla, kuvailee Oikarinen.

Valtuuston puheenjohtaja Maija Salo on tyytyväinen valintaan.

Arto Oikarinen on pitkän linjan kunnanjohtaja ja turvallinen valinta, kommentoi Salo.

Jo Maskun kunnanhallitus esitti valittavaksi Arto Oikarista. Toiseksi vaihtoehdoksi he esittivät Riku Rönnholmia, joka kuitenkin viime metreillä vetäytyi kilpailusta. Monet valtuutetut olivat varautuneet äänestämään Oikarisen ja Rönnholmin väliltä, ja osittain siksi Oikarinen voitti ylivoimaisella äänisaaliilla.

Vt. kunnanjohtaja Maija Löfstedt, Pekka Määttänen ja Antti Kuusela saivat vain muutamia ääniä.

Olemme äänestäneet Maskussa kunnanjohtajasta viimeksi vuonna 2004. Virkavaaliäänestys olikin hyvää harjoitusta kaikille valtuutetuille, kommentoi Maija Salo.

Uudelle kunnanjohtajalle tuli Maskussa tarvetta, kun Rauli Lumio jäi eläkkeelle 1.11.2015. Silloin Maskulla oli kuitenkin neuvottelut kesken kuntaliitoksesta Naantalin kanssa, joten virkaa ei täytetty heti, vaan vt. kunnanjohtajaksi valittiin hallintojohtaja Maija Löfstedt. Kunnanvaltuusto hylkäsi 29.2. Naantalin kaupungin kanssa tehdyn kuntarakenneselvityksen ja yhdistymissopimuksen, jolloin kunnanjohtajan virka tuli täytettäväksi.

Virka täytetään toistaiseksi kuuden kuukauden koeajalla ja kunnanjohtajalle laaditaan kuntalain edellyttämä johtajasopimus. Virkavaali on ehdollinen siihen saakka kunnes valittava on esittänyt hyväksyttävän selvityksen terveydentilastaan. Oikariselle ei kuitenkaan äänestetty varahenkilöä.

Janica Vilen