Rymättylään avataan perjantaina Ihan vaan pubi

Sami Elmeranta sisustamassa Ihan vaan pubia Rymättylässä.

Ravintola Otava lopetti toimintansa Naantalin Rymättylän keskustassa toissa viikolla. Viluntien liiketilassa alkoi heti kunnon pintaremontti, ja perjantaina siellä avataan Ihan vaan pubi.

NAANTALI. Rymättylän keskustaan Viluntielle avataan perjantaina 1. heinäkuuta uusi pubi, joka on varsinaissuomalaisen vaatimattomasti nimetty Ihan vaan pubiksi. Avajaisohjelmasta vastaa muun muassa standup–muusikko Tuhma-Teppo.

Yrittäjä Sami Elmerannan mukaan Ihan vaan pubista tulee rento gastropubi streetfood-konseptilla.

– Listalle tulee pitsoja, hampurilaisia, leipiä ja salaatteja. Raaka-aineita kuten tuoreita kasviksia, leipomotuotteita ja lihaa tilataan läheltä. Kastikkeet ja majoneesit tehdään itse, kertoo Elmeranta.

Samassa talossa on aamusta aukeava kahvila ja sen kanssa ei ole tarkoitus lähteä kilpailemaan. Pubin ovet aukeavat klo 12. Arkisin se on auki yhdeksään tai kymmeneen ja viikonloppuisin yöhön asti.

Kaarinalainen Elmeranta pyörittää Kaarinan Piikkiössä samannimistä pubia. Hän tulee jatkossa jakamaan oman työaikansa puoliksi kahden pubin välillä. Rymättylä työllistää neljä työntekijää ja lisäksi osa-aikaisia.

Rymättylä on Elmerannalle tuttu paikka lähinnä matkailunäkökulmasta.

– On tullut käytyä muutaman kerran ja mökkeiltyä. Sen puoleen lähden liikkeelle nöyrin mielin ja paikallisiin tutustuen, hän kommentoi.

Liiketilaa on remontoitu kunnolla sen jälkeen, kun Ravintola Otava sulki ovensa toissa viikolla.

– Kaikki pinnat laitettiin uusiksi. Toinen vessa uusittiin kokonaan ja terassikin kunnostettiin, kertoo Elmeranta.

110-neliöiseen tilaan kalustetaan 40–50 asiakaspaikkaa ja samanverran paikkoja on tulossa ympärivuotiselle terassille.

Kesällä pubissa tulee olemaan monenlaista ohjelmaa.

– Ne ovat vielä pienimuotoisia salaisuuksia, mutta ajatuksena on järjestää muutama elävän viihteen ilta ja jotain pientä ohjelmaa joka viikonlopuksi. Karaokeakin on tulossa, mutta emme suoranaisesti profiloidu karaokebaariksi. Tulossa on myös visaa ja bingoa ja sen sellaista, yrittäjä listaa.

Myös lapset ovat tervetulleita Ihan vaan pubiin.

– Minulla on itselläni kaksi lasta ja usein on harmittanut, ettei Suomessa ole sellaista pubikulttuuria, jossa lapset voisivat olla ravintolassa mukana. Meille lapset ovat tervetulleita niin kauan, kun keittiö on auki, eli iltayhdeksään. Lapsille on tulossa jätskiä ja muutenkin ilmapiiri pyritään pitämään lapsiystävällisenä, Elmeranta suunnittelee.

Pubi saa musta–harmaan värityksen. Kaikki pinnat laitetaan uusiksi vessoja ja terassia myöden.
Pubi saa musta–harmaan värityksen. Kaikki pinnat laitetaan uusiksi vessoja ja terassia myöden.
iime viikolla fiksailtiin terassin teippauksia. Perjantaina kaikki on jo valmista.
Viime viikolla fiksailtiin terassin teippauksia. Perjantaina kaikki on jo valmista.

Janica Vilen