TRIATHLON. Raisiolainen 18-vuotias Leevi Hietanen saavutti SM-hopeaa triathlonin SM-sprintissä Himoksella alle 19-vuotiaiden sarjassa 12. kesäkuuta ajalla 1.01.15. Uintimatka oli alle 15-asteisen veden vuoksi lyhennetty 500 metriin. Se taittui ajassa 7.30. 20 kilometrin pyöräilyyn kului 33 minuuttia 12 sekuntia ja 5 kilometrin juoksuun 18 minuuttia 40 sekuntia.

Hietanen on triathlonin parissa uusi nimi, sillä hän aloitti lajin vasta viime vuonna.

Viime vuonna kävin lähinnä kyläkisoissa kokeilemassa. Nämä olivat ensimmäiset SM-kisat. Aikakin on parantunut talven aikana paljon. Olen harrastanut juoksua jo pitkään, mutta pyöräilyssä ja uinnissa lähdin lähes nollista liikkeelle. Varsinkin uinnista on tippunut treenien myötä paljon minuutteja, kertoo Hietanen.

Triathlonissa häntä kiehtoo lajin monipuolisuus – varsinkin treenatessa.

On mukavaa, kun ei tarvitse treenata vain yhtä lajia. Se helpottaa paljon harjoittelua ja lajit myös tukevat toisiaan. Ja uudet haasteet viehättävät aina, hän kommentoi.

Tavoitteena hänellä on SM-kisoissa pärjääminen ja pysyminen kärkiporukoissa.

Olisi kiva päästä kokeilemaan myös kansainvälisiä kisoja, mutta nyt treenamiselle ei jää enää niin paljon aikaa, kun menen armeijaan 4.7. Kisat ovat kuitenkin viikonloppuisin, joten niissä pystyn käymään edelleen, hän toteaa.

Hietanen treenaa Turun Urheiluliitossa. Seuran uintiharjoitukset pidetään Impivaarassa 5–6 kertaa viikossa.

Lisäksi uimme avovedessä porukalla kerran viikossa Littoisissa tai Kakskerrassa. Juoksu ja pyöräily taas ovat enemmän yksin treenaamista, mikä sopiikin minulle hyvin. Tykkään juosta Vetikon lenkkeilyradalla Turun ja Raision rajalla. Pyörällä taas tykkään lähteä Rengastietä kohti saaristoa ja Mynämäen kautta takaisin. Lenkki on noin 80 kilometriä, Hietanen kertoo treeneistään.

Pyöräilyä varten hän osti juuri uuden kilpapyörän ylioppilaslahjaksi saamillaan rahoilla. Kirjoituksetkin sujuivat nuorukaiselta yhtä hyvin kuin triathlon. Todistukseen tuli kolme laudaturia.

Tänä kesänä hän osallistuu vielä nuorten cuppiin, jossa tulee osallistua neljään osakilpailuun.

Turun Urheiluliitolle tuli Himoksen SM-kisoista myös yleisen sarjan SM-kultaa Henrik Goeschille ja hopeaa Tuomas Lampaiselle sekä nuorten N17-sarjan kultaa Astrid Snällille.

Turkuun on tullut paljon menestystä jo pitkään. Meillä on 200 jäsentä, kertoo Hietanen.

Raisiolainen Leevi Hietanen juoksumatkalla triathlonin SM-kisoissa Himoksella. Kuva: Jan Hietanen.
Raisiolainen Leevi Hietanen juoksumatkalla triathlonin SM-kisoissa Himoksella. Kuva: Jan Hietanen.

Janica Vilen