Leiriläisten riemua Ruissalon Toivonniemessä

Lukijalta:

LAPSET. Lounais-Suomen Allergia- ja Astmayhdistyksen järjestämällä nelipäiväisellä lasten kesäleirillä suosivat kelit, vaikka tuulista olikin. Leiri alkoi maanantaina 6.6.2016 ja päättyi torstaina 9.6.2016. Turun Seudun Hengitysyhdistykseltä vuokratussa kesäkodissa Ruissalon Toivonniemessä päivät kuluivat vauhdikkaasti ja hyvässä hengessä.

Aamuisin leiriohjaaja vastaanotti lapset Turun keskustassa ja matkusti heidän kanssaan bussilla Ruissaloon ja iltapäivällä taas takaisin Turkuun. Leiripäivät olivat jokainen erilaisia ja ohjelmassa oli muun muassa askartelua, uintia, pihapelejä ja -leikkejä sekä luontoon tutustumista. Luonnon keskellä telmittäessä ja lasten juoksennellessa ympäri Toivonniemen pihamaita tarvittiin useita silmäpareja heitä seuraamaan. Leirillä oli päivittäin vapaaehtoisia työntekijöitä, monissa eri tehtävissä, kiitos Heille.

Leiri järjestettiin lähes täysin lahjoitusvaroin. Temppeliherrojen Suomen Suurpriorikunnan Saaristomeren Komentajakunnalta saaduin varoin katettiin pääosin kulut. Leirin järjestämistä tukivat myös muutamat paikalliset yritykset. Leiriä järjestettäessä oli ajatuksena, että leirillä lapset pääsevät maistelemaan erityisruokavalioisten ruokia vaikka lapsella itsellään ei olisikaan ruokarajoitteita. Leirillä herkuteltiin Raisio oyj:n lahjoittamilla gluteenittomilla Provena tuotteilla. Välipalana maisteltiin muun muassa Biofermen YOSA-tuotteita ja leirin lihajalosteet lahjoitti Lihaliike Reino Jokinen, Turun Kauppahallista.

Suuret kiitokset kaikille lahjoittajille, työntekijöille, vapaaehtoisille ja yhteistyökumppaneille, Teidän ansiostanne saimme tänäkin kesänä viettää monta vauhdikasta hetkeä lasten kanssa luonnossa. Ensi vuonna saamme toivottavasti jälleen mahdollisuuden järjestää leirin, sillä osa leiriläisistä ilmoitti jo nyt haluavansa ensi kesänä uudelleen.

Lasten lisäksi Lounais-Suomen Allergia- ja Astmayhdistys huomioi myös vanhemmat. Päätöspäivänä leirillä järjestettiin osallistuneiden lasten vanhemmille, vanhempainiltapäivä. Tuolloin paikalla oli allergologi keskustelemassa vanhempien kanssa ja tarjolla on myös lasten leipomuksia.

20160606_121342

Kirsi Kanerva

Lounais-Suomen Allergia- ja Astmayhdistyksen toiminnanjohtaja