Aaltonen motocrossin voittoon Ahvenanmaalla

Merimaskulainen Verneri Aaltonen voitti kaikki eränsä Ahvenanmaalla järjestetyssä motocrosskilpailussa, jonka isäntäseura oli ruotsalainen kerho.

Verneri Aaltosen vierailu junioreiden motocrosskilpailussa Ahvenanmaalla kulki upeasti, sillä merimaskulainen voitti viikonlopun kaikki neljä eräänsä. Kyseessä oli ensimmäinen kansallinen kilpailu Ahvenanmaan vuosikymmenen ikäisellä radalla. Aaltonen ajoi puolestaan ensimmäistä kertaa itsenäisellä hallintoalueella.

MOTOCROSS. Verneri Aaltonen, 11, on kilpaillut jo useita vuosia kansallisella tasolla, mutta viikko ennen juhannusta hän pääsi ottamaan tuntumaa ahvenanmaalaiseen motocrossiin. Parin kymmenen kilometrin päässä Maarianhamista, Vessingsbodassa, järjestettiin kansallinen kilpailu, joka oli Suomen Moottoriliiton sijaan Ruotsin Moottoriliiton alaisen seuran isännöimä.

Aaltonen ajoi 85-kuutioisten pyörien kilpaluokassa, missä hän voitti sekä lauantaina kaatosateessa ajetut kaksi että sunnuntaina auringonpaisteessa järjestetyt kaksi kilpaerää.

Oli tosi kiva ajaa ja tietenkin voittaa. Vaikka lauantaina satoi vettä koko päivän, oli rata hyvä eikä se kulunut liikaa. Voitin viimeksi kisan viime vuoden kesällä Rovaniemellä. Olikin vähän outoa ajaa kärjessä, mutta hyvin meni koko ajan, Aaltonen kertasi.

Ahvenanmaan Moottorikerho (Ålands Motorklubb) päätyi järjestämään kilpailun yhteistyössä ruotsalaisen seuran kanssa, koska sieltä otettiin yhteyttä. Suunnitelmat myös suomalaiseen kilpailuun on jo otettu.

Retki oli tosi kiva eikä autollakaan tarvinnut ajaa kovinkaan paljon. Kisassa oli rento ilmapiiri, vaikka itse ruotsalainen kisa-aikataulu oli todella ripeä. Siinä ehti juuri ja juuri treenien ja kisaerien välissä käydä varikolla tankkaamassa pyörän ja poika ottamassa juomaa sekä vaihtamassa puhtaat ajolasit, Vernerin Miska-isä kertoi.

Verneri on kisannut viime kesästä asti SM-sarjassa. Nyt huomasi, että hän nautti erityisellä tavalla, kun pääsi ajamaan vähän pienemmässä kisassa. Jos kisa järjestetään ensi vuonna uudestaan, otamme siihen ehdottomasti osaa. Voisi myös olla mielenkiintoista järjestää kisa Suomen liiton alaisuudessa, mutta aivan hyvin se toimi Ruotsin liiton väreissä ruotsalaisten ja muutaman ahvenanmaalaisen kuskin joukossa.

Aaltoset olivat liikkeellä pakettiautolla sekä asuntovaunulla, ja he jakoivat matkustamisen sekä asumisen 85-kuutioisten pyörien aloittelijaluokassa kilpailleen, kasnäsiläisen Arthon Alanteen ja tämän isän kanssa. Matkustusaikataulu oli tiukka, sillä Aaltoset ja Alanteet saapuivat Ahvenanmaalle Turku–Maarianhamina-laivalla lauantain vastaisena yönä ja palasivat Turkuun maanantaiaamuksi.

Alanne sijoittui aloittelijoissa kumpanakin päivänä toiseksi ja piikkiöläinen Jerry Laine 14:ksi sekä seitsemänneksi. Jerryn Jasper-pikkuveli oli 65-kuutioisten aloittelijoiden sarjassa kuudes ja yhdeksäs.

VerneriAaltonen_kuvaMarkoVihria3

Marko Vihriä