Raisiosta kotoisin oleva Aura Pajamo kaavoitti partiolaisten suurleirin

Kuva Piiru-leiriltä 2014 Evolla. Kuva: Alina Ainola.

Kaikkien aikojen suurin ja kansainvälisin Suomessa järjestetty partiolaisten suurleiri Roihu toteutetaan kokonaan vapaaehtoisvoimin. Raisiosta lähtöisin oleva Aura Pajamo, 24, on tehnyt leirin kaavoitusta jo parin vuoden ajan.

TAPAHTUMAT. Roihu-suurleiri järjestetään tänä kesänä Hämeenlinnan Evolla 20.–28.7. Leirille on tulossa 17 000 osallistujaa. Tällä hetkellä Roihu-suurleiriä tekee noin 1000 vapaaehtoista ja leirin aikana määrä kasvaa yli 3000. Yksi vapaaehtoinen on Raisiosta kotoisin oleva Aura Pajamo, jonka vastuulla on ollut noin 300 ohjelmapisteen kaavoittaminen leirialueelle.

– Tehtävä on ollut erittäin mielenkiintoinen, mutta paikoin myös haastava. Ohjelmapisteissä tapahtuu kaikkea vesiohjelmista pyörätuolikoripalloon ja kotieläinpuistosta maanjäristysefektikoneeseen, Pajamo kertoo.

Monet Roihun vapaaehtoisista toimivat leirillä samoissa tehtävissä kuin työelämässäkin. Kaavoitus oli luonnollinen valinta myös Auralle, sillä hän opiskelee arkkitehtuuria Tampereen teknillisessä yliopistossa ja on kesätöissä Helsingin kaupungilla.

– Ihan hiljattain selvisi, että saan tästä tehtävästä myös opintopisteitä opiskeluihini, Pajamo iloitsee.

Leirin teossa onkin panostettu erityisen paljon osaamisen näkyväksi tuomiseen.

– Auran lisäksi monet muutkin ovat pystyneet hyödyntämään leiriprojektia osana opintojaan. Leirin puitteissa on myös syntymässä useita opinnäytetöitä graduista väitöskirjoihin, RoihuAkatemian rehtori Tarja Nieminen kertoo.

H-hetkeen eli leiriin on aikaa enää vajaa kuukausi. Pajamolla on paljon leirikokemusta niin Suomesta kuin ulkomailtakin, mutta siitä huolimatta uudenlainen pesti ja sen tuoma vastuu jännittävät.

– Olen todella innoissani leiristä. Samalla on tietenkin jännä nähdä, miten kaikki suunnitelmat toteutuvat käytännössä, Pajamo toteaa.

TSS