Paimion koulukeskuksen remontti on loppusuoralla

PAIMIO. Paimion Vistan yläkoulun remontti on viimeistelytöitä vaille valmis. 30. kesäkuuta valmistuva koulu saadaan käyttöön elokuussa – sopivasti uuden lukuvuoden alussa.

– Urakoitsijat ovat luvanneet, että remontti tulee valmiiksi aikataulussa. Sisätiloissa tulee valmista kerros kerrallaan alkaen ylimmästä kerroksesta. Kolmas kerros on jo loppusiivottu ja puutelistakierros tehty. Kakkoskerroksessa on viimeistelytyöt meneillään ja loppusiivous osin aloitettu, Paimion kaupungin kiinteistöpäällikkö Olli Koivukangas kertoo.

– Katutasossa ja kellarikerroksessa on sen sijaan vielä alakattoja auki talotekniikan asennuksia varten. Myös kiintokalusteet, oviasennukset, listoitukset sekä muut viimeistelytyöt on meneillään. Ulkoalueilla tehdään pihalaatoituksia, asfaltointeja, istutuksia ja sisäänkäyntikatoksen rakenteita, luettelee Koivukangas.

Kokonaisuudessaan kuuden miljoonan euron saneeraus näkyy parhaiten ulospäin yksikerroksisella laajennusosalla, johon sijoitetaan muun muassa käsityötiloja. Laajennusosien neliömäärä on noin 400.

Vistan koulukeskuksen peruskorjausurakan suurin vaihe eli yläkoulurakennuksen saneeraus ja laajennus on myös käsittänyt ilmanvaihto- ja rakennusautomaatiotyötä.

Kaiken kaikkiaan Vistan koulukeskus koostuu seitsemästä eri vuosina rakennetusta rakennuksesta. Rakennus 1 eli yläkoulu on rakennettu vuonna 1974. Rakennus on pääosin neljäkerroksinen, joista kolme on maanpäälistä ja yksi kellarikerros.

Alustava aikataulullinen jako koulujen saneerauksille oli vuonna 1982 rakennettu alatalo 2014, yläkoulu 2015 sekä alakoulukäytössä oleva, vuonna 1954 rakennettu livikoulu 2017–2019. Koko hankkeen suunnittelu aloitettiin maaliskuussa 2012. Hankkeen pääurakoitsijana toimii YIT Rakennus Oy.

Katariina Mäkinen-Önsoy