Naantalia kuvaavan Tauno Vintolan mielestä kuvaajan pitää rakastaa kohdettaan

NAANTALI. Vappuna julkaistiin uusi valokuvateos Naantalista. Naantalin vanhakaupunki -nimisen kirjan on valokuvannut naantalilainen Tauno Vintola. Valokuvateoksia on Naantalista julkaistu aiemminkin, mutta tämä on ensimmäinen naantalilaisen kuvaama.

Naantalilaisuuteni pitäisi kyllä näkyä kuvista. Saadakseen hyvän kuvan, kuvaajan pitää vähän rakastaa kohdettaan, hän heittää.

Kirjassa esitellään Naantalin kaunista ja perinteistä vanhan kaupungin miljöötä. Puutalot, kapeat kujat, mielenkiintoiset yksityiskohdat ja kaunis venesatama kaikkina vuodenaikoina ovat kirjan valokuvien kohteina.

Ihmisten ja autojen kuvaamista olen yrittänyt vältellä, sillä ne paljastavat valokuvista aina helpommin kuvausvuoden ja vanhentavat kuvan nopeammin, selittää Vintola.

Valokuvia teoksessa on sata ja ne on kaikki otettu muutaman viime vuoden aikana.

Oikein hyvää palautetta on tullut. 500 kappaleen painoksesta myytiin yli 30 % jo kahden ensimmäisen viikon aikana. Tämä oli ensimmäinen kirjani. Kortteja ja kalentereita olen kyllä julkaissut aiemminkin, kertoo Vintola.

Kirja on painettu Piispanristillä Painolassa. Vintola on erityisen tyytyväinen painojälkeen.

Sivujen lakkaus antaa kuvien väreille lisää syvyyttä, hän kehuu.

Vintola on liikkunut kamera kädessä koko ikänsä, mutta Naantalia hän alkoi kuvata 90-luvun lopulla asuttuaan siellä muutaman vuoden. Vanhan kaupungin lisäksi hän on kuvannut paljon Muumimaailmaa. Muumiteemaisia näyttelyitä hän on järjestänyt yli 30, joista osa on ollut ulkomailla, New Yorkissa asti.

Kirjaa myyvät Naantalissa Kirjakauppa Birgitta Tuulensuunkadulla ja Wanha Naantali Kauppa Mannerheiminkadulla sekä Naantalin Kylpylä, Naantalin Matkailu Oy ja Naantalin Museo.

KU 2.6. naantalin vanhakaupunki3

Teksti: Janica Vilen

Kuvat: Tauno Vintola