Impivaaran uimahalli on Länsi-Turun paras liikuntakohde!

Impivaaran uimahalli äänestettiin Länsi-Turun parhaaksi liikuntapaikaksi. Uimahalli täytti ystävänpäivänä neljä vuotta ja kahden miljoonan kävijän raja rikottiin maaliskuussa.

LÄNSI-TURKU. Turun Seutusanomien, kaupunginosaviikkojen, Länsi-Turku ry:n ja muiden paikallisten yhdistysten ja toimijoiden yhteisillä Länsikeskustreffeillä 20. toukokuuta äänestettiin Länsi-Turun parasta liikuntakohdetta. Äänestyksen voitti Impivaaran uimahalli. Lisäksi Impivaaran muut liikuntakohteet, kuten kuntorata ja palloiluhallit saivat paljon ääniä. Muutamia ääniä saivat myös Jukupark, Sport Garden ja Teräsrautelan puisto. Muille kohteille tuli vain yksittäisiä ääniä.

Kaikkien äänestäneiden kesken arvottiin 20 euron lahjakortti voittajan itsensä valitsemaan liikkeeseen Länsikeskuksen alueella. Arvonnan voitti Heidi Rouhikko.

Impivaara on Turun suosituin uimahalli

Impivaara on paitsi Länsi-Turun suosikkikohde myös koko Turun suosituin sisäliikuntapaikka. Uimahallissa kävi vuonna 2015 lähes 530 000 uimaria. Tänä vuonna kävijöitä voidaan odottaa vieläkin enemmän, sillä Impivaaran uimahallin kesätaukoa lyhennetään Samppalinnan maauimalan remontin vuoksi. Imppariin pääsee siis polskimaan poikkeuksellisesti 3.7. asti. Halli on suljettuna vain huoltotauon ajan 4.7.–7.8. Syyskausi käynnistyy jo 8.8.

Myös aiemmin Samppalinnan maauimalassa pidetyt lasten alkeisuimakoulut ovat tänä kesänä Impivaaran uimahallissa. Lasten alkeisuimakouluja on tarjolla runsaasti 16.–26.5., 6.6.–1.7. sekä 8.–17.8. Uimakouluihin ilmoittautuminen alkaa nettipalvelussa turkulaisille keskiviikkona 4.5. klo 12 ja ulkopaikkakuntalaisille keskiviikkona 11.5.

Länsikeskustreffeillä

Joona Rouhikko (oik.) potkaisi oman ennätyksensä 111 km/h Länsikeskustreffeillä FBC Turun tutkaan.
Joona Rouhikko (oik.) potkaisi oman ennätyksensä 111 km/h Länsikeskustreffeillä FBC Turun tutkaan.

Länsikeskustreffejä pidettiin sekä K-Citymarketissa että Prismassa. Prisman aulassa järjestetyillä treffeillä oli mukana myös FBC Turku, joka toi paikalle maalin ja tutkan. Kävijät pääsivät testaamaan, millaista vauhtia salibandypallo irtoaa lavasta. Oman potkun voimaa pystyi testaamaan pehmopallolla. Jalkapalloa pelaava 2006-syntynyt Joona Rouhikko potkaisi pehmopallolla oman ennätyksensä 111 km/h.

Seutusanomat sai treffien aikana myös mukavasti palautetta. Kiitosta lehti sai paikallisuudesta, positiivisuudesta ja monipuolisuudesta. Lukijoiden mielipiteitä toivottiin lisää. Juttuja toivottiin muun muassa naapurussuhteista, jalkapallovanhemmuudesta, yksittäisistä urheiluseuroista ja liikenneasioista.

Janica Vilen