Maskun Tempo järjesti pop up -liikuntatuokion Rivieralla

Maskun Tempon Unelmien liikuntapäivä piti sisällään lajikokeiluja ja iloista yhdessä tekemisen riemua lämpimässä tiistai-illassa 10. toukokuuta. Kuva: Ragip Önsoy.

LIIKUNTA. Unelmien liikuntapäivänä 10.5. liikuttiin paitsi valtakunnallisesti myös paikallisesti. Tuolloin paikalliset seurat ja yhdistykset yhteistyössä kuntien vapaa-aikatoimien kanssa järjestivät erilaisia liikuntatapahtumia ympäri ilmestymisaluettamme.

Päivä toimi muun muassa Maskussa, Mynämäessä, Naantalissa ja Raisiossa kaikenlaisen liikkumisen kokeilu- ja pop up -päivänä. Maskun tapahtuman järjesti 70-vuotista seurataivaltaan tänä vuonna viettävä Maskun Tempo ry.

Tempon Unelmien liikuntapäivässä Rivieran ison kiven luona treenattiin voimistelua, judoa, tai chitä, jujutsua ja Tempocombattia, Tempossa voimistelua ohjaava Heli Aaltonen sanoo.

Seuran judokat pitivät vielä yleisötreenien lopulla otteluharjoituksen Rivieran hiekalla, samalla kun osa osallistujista pulahti veteen ja sauvakävelijät lähtivät kävelemään ympäri Rivieran lenkkiä.

Ensimmäistä kertaa järjestetyn valtakunnallisen Unelmien liikuntapäivän päätarkoituksena oli innostaa kaikki vauvasta vaariin löytämään itselleen uusia tapoja liikkua.

Päivän tavoitteena olikin avata ovia hauskempaan, terveempään ja liikunnallisempaan huomiseen.

Osallistujat kommentoivat, että tapahtuma tarjosi oivan mahdollisuuden tutustua Tempon lajivalikoimaan ja löytää mahdollisesti sitä kautta uusia harrastuksia, Aaltonen toteaa.
Tempon järjestämä 10. Rivieran lenkki 14.5. keräsi myös mukavasti osallistujia, lisää Aaltonen.

Maskun Tempon Heli Aaltonen vetää tässä jumppatuokiota Maskun Rivieralla järjestetyssä Unelmien liikuntapäivässä. Kuva: Ragip Önsoy.
Maskun Tempon Heli Aaltonen vetää tässä jumppatuokiota Maskun Rivieralla järjestetyssä Unelmien liikuntapäivässä. Kuva: Ragip Önsoy.

Mynämäellä, Naantalissa ja Raisiossa liikuttiin myös

Mynämäen vapaa-aikatoimi ja Mynämäen urheiluseurat järjestivät yhdessä puolestaan Unelmien liikuntapäivänä UKK-kävelytestin senioreille ja leikkimielisiä kilpailuja koko perheelle.

Naantalin Voimistelijat ry järjesti yhdessä kaupungin vapaa-aikatoimen kanssa ohjattua liikuntaa Naantalin keskustassa ja Rymättylän Soihtu ry Rymättylässä Kirkkolahden leikkikentällä, Uutiskuuvan vuorella ja koulun kentällä.

Raision Kerttulan liikuntakeskuksen yleisurheilukentällä, tekonurmella ja asfaltilla sekä jäähalleissa järjestettiin kaupungin liikuntapalveluiden, seurojen ja yhdistysten toimesta liikuntaa kaikenikäisille.

Tapahtuman taustalla on WHO:n Move for Health päivä ja tapahtumaa tukivat suomalaiset terveys-, liikunta- ja urheiluorganisaatiot priimusmoottorinaan Yksi elämä -terveystalkoot sekä Valon koordinoima Liikkujan polku -verkosto.

Päivä oli startti laajemmalle unelmien ketjulle, joka jatkuu syyskuussa Liikkumisen unelmakuukautena ja huipentuu Liikkumisen unelmavuoteen 2017.

Katariina Mäkinen-Önsoy