Kotimaisuuteen panostava Siesta Lasiterassi laajensi Raisioon

Siesta Lasiterassin Raision toimipisteessä myynti- ja markkinointijohtajana toimiva Timo Laukkanen on hyvillään yrityksen saamasta hyvästä vastaanotosta Turun seudulla. Kuva: Ragip Önsoy.

YRITYSUUTISET. Raision Tuotekadulla sijaitsevassa Siesta Lasiterassi -myymälässä vietettiin avajaisia tiistaina 17. toukokuuta. Raision toimipisteessä myynti- ja markkinointijohtajana toimiva Timo Laukkanen jalkautui kollegoineen 16.–20.5. Siestan Terassipäivien myötä lisäksi kauppojen eteisiin ja Turun kauppatorin kupeeseen esittelemään yritystä.

– Siesta Lasiterassi on uusi toimija Turun seudulla, joten teemme mielellämme itseämme tutuksi messuilla, tapahtumissa sekä ihan perinteiseen tyyliin ovelta ovelle -käynneillä. Aktiivinen asiakashankinta tapahtuu erityisesti toimipisteen ulkopuolella, vaikka on hyvä, että meillä on nyt myös paikallinen toimisto Raisiossa, Laukkanen sanoo.
– Teimme aktiivisesti Siestaa tutuksi pitkin kevättä Turussa järjestetyillä vapaa-ajan, rakentamisen ja puutarha-alan messuilla, Laukkanen lisää.

Uudeltamaalta ja Hämeenlinnasta startanneella, terassilaseihin erikoistuneella, kaiken kaikkiaan 45 henkeä työllistävällä Siestalla on selkeinä painopistealueina paikallisuus ja kotimaisuus.

Paikallisuuteen Siesta Lasiterassi panostaa vielä alueellisten terassilasiasentajien rekrytoinnilla.

– Haemme alueellisia asentajia, sillä heitä tullaan tarvitsemaan. Siesta Terassipäivät toivat tullessaan nimittäin jo noin 30 lasiterassitilausta. Ensimmäiset asennustyöt Turun seudulla suorittivat uudenmaalaiset asentajamme, Laukkanen selittää.
– Kyseessä on iso markkina-alue, joten tulemme rekrytoimaan myös lisää myyjiä. Tällä hetkellä Turun seudulla on kolme myyjää, jatkaa Laukkanen.

Laukkanen toteaa yrityksen toiseksi tärkeäksi kilpailuvaltiksi kotimaisuuden.

– Niin suunnittelu kuin tuotanto tapahtuvat Suomessa. CE-hyväksytyt tuotteet ja rakenneratkaisut ovat VTT:n tutkimia ja mitoitettu kestämään Suomen olosuhteet, vakuuttaa Laukkanen.

Siesta-lasiterassin suunnittelu alkaa aina maksuttomalla kotikäynnillä.

– Suunnitteluprosessissa Siestan asiantuntija luonnostelee asiakkaan toiveiden mukaan erilaisia vaihtoehtoja ja antaa vinkkejä parhaaseen mahdolliseen ratkaisuun räätälöidysti. Siesta toimittaa vuosittain noin 600 lasiterassia, ja kaikki tehdään mittatilaustyönä, Laukkanen kertoo.
– Suunnittelijan tekemä 3D-mallinnus esittää terassiratkaisua oikeassa värissä ja mittakaavassa, Laukkanen esittelee.

Lasiterassin tilaus suunnittelusta toteutukseen kestää keskimäärin kahdeksan viikkoa.

– Avaimet käteen -periaatteella hoidamme asiakkaan puolesta myös lupamenettelyt. Teemme lupahakemuksen ja toimitamme siihen tarvittavat dokumentit. Lupakäytännöt vaihtelevat paljon kunnittain, mutta haun sähköistyminen on helpottanut paljon työtämme, Laukkanen toteaa.

Laukkasen mukaan kirkas lasi on edelleen suosituinta, mutta vaihtoehtojakin on.

– Löytyy värillisiä laseja sekä niin kutsuttua opaalilasia, joka tarjoaa näkösuojaa. Katossa sitten taas käytetään paksumpaa lasia kuin seinissä. Lasi on kestävää turvalasia ja alumiiniprofiili ruostumatonta, Laukkanen summaa.

Katariina Mäkinen-Önsoy