Silja Linen ravintolamaailma on uudistunut

Head of Restaurant Services Matti Jämsen on laittanut Silja Linen laivojen ravintolat uuteen uskoon.

Silja Linen ravintolamaailman uudistumista on ollut luotsaamassa Matti Jämsén: Suomen vuoden kokki vuodelta 2015, Islannin Food and Fun -kilpailun voittaja vuodelta 2011 ja kaksinkertainen Suomen edustaja kokkien maailmanmestaruuskisoissa.

RUOKA. Keittiömestari Matti Jämsén nimitettiin vastaamaan Silja Linen laivojen ravintoloista 15.2.2016 alkaen. Jämsén onkin laittanut hihat heilumaan. Uudistuksia on tullut sekä pienempiin ravintoiloihin, että Buffet-ruokailuun.

– Olen työskennellyt ravintoloiden parissa 20 vuotta ja kilpaillut paljon. Minut on valittu maailman neljänneksi ja viidenneksi parhaaksi kokiksi kokkien maailmanmestaruuskisoissa, Jämsén kertoo taustastaan.

Hän on iloinen uudesta työstään ja haasteistaan Silja Linella.

– Täällä on hyvä paketti kasassa. Suuria mullistuksia ei tarvita eikä polkupyörää tarvitse keksiä uudestaan, mutta tuotteistamme jatkossa eri tavalla. Ruuan suhteen on kuitenkin aina paljon kehitettävää. Ei ole sellaista päivää, ettei kehitettävää löytyisi, jos haluaa pysyä ajassa kiinni, hän sanoo.

Turkulaisillekin oma Tavolàta

Turku–Tukholma-välillä seilaavalle Galaxylle avattiin perjantaina 13.5. Helsinki-Tukholma-reitiltä tuttu italialainen ravintola Tavolàta.

– Vaikka perjantai 13. päivä on joillekin epäonnen päivä, niin meille se oli onnen päivä, keittiömestari sanoo.

Tavolàta-ravintolassa voi kokoontua illalliselle nauttimaan tuoreista raaka-aineista valmistettuja yhdessä syötäviä ja jaettavia annoksia – tai perinteisesti jokainen voi valita oman annoksensa. Ravintolan sydän on Salumeria, jossa valmistetaan suuri osa ruokalistan antipasteista eli alkuruoista. Antipastien joukosta löytyy esimerkiksi juustoja, sardillia, rapuja ja leikkeleitä.

Tällä hetkellä ravintoloissa on erillinen lista myös parsaherkuille. Parsaa saa niin keittona, moussena, risottona kuin salaattinakin.

Jälkiruokalista houkuttelisi valitsemaan useammankin vaihtoehdon. Tarjolla on kakkuja, torttuja, tiramisua, jäätelöjä, sorbetteja ja juustoja.

– Galaxyn Tavolàta on vastaavanlainen kuin Serenaden ja Symphonyn, mutta hiukan supistetumpi. Ravintolassa on 90 asiakaspaikkaa. Ravintola on tehty Bistro Alexanderin tilalle. Tila on aiemmin ollut melko pimeä, mutta nyt seiniä on avattu niin, että ruokailijat näkevät meren, kertoo Jämsén.

Ravintolauudistus tehtiin keväällä, kun Galaxy oli telakalla muutaman päivän.

MAIALE CON SALVIA E GNOCCHI Porsaan sisäfilettä, salviaa, paahdettua paprikakastiketta ja perunagnoccia – Mehukasta possua on annoksessa reilusti ja salvia maistuu sopivasti. Annoksen kruunaa kermaisa herkullinen paprikakastike.
MAIALE CON SALVIA E GNOCCHI
Porsaan sisäfilettä, salviaa, paahdettua paprikakastiketta ja perunagnoccia
– Mehukasta possua on annoksessa reilusti ja salvia maistuu sopivasti. Annoksen kruunaa kermaisa herkullinen paprikakastike.
PORTOBELLO CON MOZZARELLA E CAPONATA Portobellosientä, mozzarellajuustoa ja sisilialaista munakoisopataa – Täyttävä ja mozzarellan ansiosta pehmeä annos, jossa munakoisoa on käytetty kahdella tavalla onnistuneesti. Yritit ja suola kohdillaan.
PORTOBELLO CON MOZZARELLA E CAPONATA
Portobellosientä, mozzarellajuustoa ja sisilialaista munakoisopataa
– Täyttävä ja mozzarellan ansiosta pehmeä annos, jossa munakoisoa on käytetty kahdella tavalla onnistuneesti. Yritit ja suola kohdillaan.

 

 

 

 

 

 

 

TORTA DELLA TAVOLÀTA Tavolatan suklaakakku – Suussa sulava ja suklainen kokonaisuus, jota virkistää ja raikastaa marjat sellaisinaan ja kastikkeena.
TORTA DELLA TAVOLÀTA
Tavolatan suklaakakku
– Suussa sulava ja suklainen kokonaisuus, jota virkistää ja raikastaa marjat sellaisinaan ja kastikkeena.
TIRAMISU ALLA TAVOLÀTA Tiramisu – Hennon kahvinen ja hyvin kostutettu ehkä hieman normaalia makeampi tiramisu on saanut Tavolatassa lisää kerroksia marjoista, jotka tuovatkin uutta särmää tuttuun jälkiruokaan.
TIRAMISU ALLA TAVOLÀTA
Tiramisu
– Hennon kahvinen ja hyvin kostutettu ehkä hieman normaalia makeampi tiramisu on saanut Tavolatassa lisää kerroksia marjoista, jotka tuovatkin uutta särmää tuttuun jälkiruokaan.

 

 

 

 

 

 

 

1.6. alkaa Grande Buffet

Kesän Buffet-pöytään on tulossa Jämsénin myötä paljon uudistuksia. 1.6. alkaa Grande Buffet Turku–Tukholma- ja Helsinki–Tukholma-väleillä.

– Jatkossa laatu korvaa määrän. Kaiken pitää olla hyvää. Ei tarvita tuhatta tuotetta, jos kaikki tarjolla olevat ruuat on suunniteltu ja tehty viimeisen päälle. Aasialaiset asiakkaat ovat nyt kovassa kasvussa. Se tulee näkymään myös Buffetin ruokalistalla, Jämsén lupaa.

Kun kesäkausi on saatu käyntiin, Jämsén alkaa suunnata katsettaan jo ensi vuoteen, jolloin Helsinki–Tallinna-välille tulee uusi Mega Star -alus.

– Sinne tulee paljon hyviä ravintoloita, mutta siitä lisää myöhemmin, hän sanoo.

Janica Vilen