Hemminki-teemaiset markkinat valtaavat Kankaisten kartanon navetan

MASKU. Maskun Kankaisten kartanon navetassa sunnuntaina 22. toukokuuta klo 14–17 järjestettävillä Hemmingin markkinoilla on pappi, virsirunoilija ja -suomentaja Hemminki Maskulainen keskeisessä roolissa.

Maskussa vuonna 1619 kuollut Hemming Henrikinpoika eli Maskun Hemminki toimi Maskun kirkkoherrana vuosina 1587–1619 laati ja julkaisi varhaisen suomalaisen virsikirjan 1605 sekä suomensi latinankielisen Piae Cantiones -laulukokoelman 1616.

Markkinoiden järjestelyistä vastaavat yhdessä Kankaisten Ystävät ry ja Maskun seurakunta. Kankaisten Ystävien puheenjohtaja Eija Räsänen kertoo Kankaisten kevätmarkkinoina aikaisemmin tunnetun tapahtuman uuden nimen pohjautuvan Hemmingin nimipäivään, jota vietetään samaisena sunnuntaina.

– Markkinoilla nähdään Maskun seurakunnan ja Masku-seuran yhteistyönä kokoama Hemminki Maskulainen -näyttely, joka oli tammikuussa esillä Maskun pääkirjastossa. Kävijät saavat osallistua näyttelyyn liittyvään tietokilpailuun, Räsänen sanoo.
– Lisäksi Maskun seurakunnan nuorten näytelmäryhmä esittää Hemminki Maskulainen -teemaisen näytelmän. Saatetaanpa markkinoilla myös nähdä itsensä Hemmingin vierailu, lisää Räsänen.

Myyntipöydät notkuvat paikallisten tuottajien lähituotteista ja -ruoista. Markkinoilla on myös saatavilla Kankaisten kartanon kasvisruokaohjevihkoa. kasvisruoat vihkosta. Opastukset Kankaisten kartanossa tapahtuvat klo 14.30, 15.30 ja 16.30.

Katariina Mäkinen-Önsoy