TLO aloittaa liikennöinnin Paraisten ja Turun välillä sekä saaristoliikenteessä 6.6.

PARAINEN. Linjalla 801 Paraisten ja Turun välillä sekä linjoilla 901–904 Korppoon ja Houtskarin suuntaan aloittaa 6. kesäkuuta uutena liikennöitsijänä Turun Linja-autoilijan Osakeyhtiö TLO.

TLO liikennöi Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kilpailuttamalla ja Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan yhdessä Ely-keskuksen kanssa tilaamalla Turku–Parainen–Nauvo–Korppoo–Houtskari-reitillä ainakin 31.5.2019 asti kolmen vuoden lisäoptiolla. Tähän saakka linjoilla on liikennöinyt salolainen Vainion Liikenne ja sen tytäryhtiö Saaristotie.

TLO:n liikennejohtaja Hannu Lehmus kertoo, että autoja tulee liikenteeseen kuusi kappaletta

Linja-autoja teipataan näiden viikkojen aikana Turun varikolla. Kuljettajia on rekrytoitu ja jäljellä on viimeiset silaukset autojen valmistelussa. Liikennöinti alkaa 6.6. eli koulujen päättäjäisviikonlopun jälkeisenä maanantaina, Lehmus toteaa.
– Tilaajien eli ELY-keskuksen ja Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan toiveesta vuoromääriä on lisätty entiseen verrattuna, lisää Lehmus.

Linjojen 801, 901, 902, 903 ja 904 uudet aikataulut ja reittitiedot on julkistettu TLO:n nettisivuilla kesäkaudeksi ajalle 6.6.–14.8. Painetut aikataulut julkaistaan myös toukokuun aikana.

Katariina Mäkinen-Önsoy