Tankotanssia, lavista ja kansantanssia Raision Tanssin päivän karkeloissa

Studio Moven tankotanssin ohjaajat Tanja ja Ana Susi esiintyvät Tanssin päivän näytöksessä Raision Kirjastotalon Martinsalissa 29. huhtikuuta. Kuva: Nils Sandman.

RAISIO. Kaiken maailman tanssit tuo 17. kertaa Kansainvälisen tanssin päivän Raision Kirjastotalon Martinsaliin 29. huhtikuuta kello 18.

Tänä vuonna tanssin nimikkopäivää juhlistetaan erityisesti kansantanssin merkeissä, koska ensimmäisestä Suomessa järjestetystä kansantanssiesityksestä tuli helmikuussa kuluneeksi 150 vuotta. Juhlavuosi näyttäytyy Raisiossa muun muassa Koiviston polskan sekä nykykansantanssia esittelevän kokonaisuuden tahdeissa.

Kauemmas ajassa mennään ketjulaulun säestämällä ketjutanssilla, joka on vanhinta kotimaista tanssia, josta on saatu kerättyä tietoja. Entisestä tähän päivään katsojia kuljettavan aikajanan toisesta päästä löytyy lavis eli lavatanssijumppa, jonka kaiken ikäiset ja kuntoiset ovat mieltäneet omakseen.

Uutuutta Tanssin päivän näytöksessä edustaa suosiota saavuttanut tankotanssi. Näytöksessä on mukana tuttuun tapaan myös tansseja esimerkiksi Egyptistä, Espanjasta, Etelä-Amerikasta, Intiasta ja Irlannista. Drágun Irish Dancers edustaa irkkutanssia, Tanssiurheiluseura Bolero lattareita, Tanssiseura Sekahaku salsa ruedaa, Studio Moven Tanja ja Ana Susi tankotanssia, Raision työväenopiston ryhmät sha´abia, itämaista tanssia, espanjalaista rivitanssia, kuubalaista tanssia, muinaissuomalaista ketjutanssia ja lavatanssijumppaa, Turun Kansantanssin Ystävät kansantanssia sekä Raision Pyryjen Pyry Show Sisters showtanssia.

Väliajan kahviosta vastaavat Vaisaaren musiikkiluokkalaiset. Tapahtuman järjestää Raision kulttuuripalvelut. Lippuja voi ostaa Yhteispalvelupisteestä tai ovelta. TSS