SPR Masku valittiin SPR Varsinais-Suomen piirin vuoden osastoksi

Kuva: Pauliina Pensikkala

PALKINNOT. SPR Varsinais-Suomen piirin vuosikokous pidettiin lauantaina 23. huhtikuuta Paimiossa. Vuosikokouksen yhteydessä kiitettiin ja palkittiin aktiivisesti toimineita vapaaehtoisia.  Vuoden 2015 aktiivisesta toiminnasta palkittiin Vuoden osasto –palkinnolla SPR Maskun osasto. Palkinnon vastaanotti osaston sihteeri Piritta Nummela. Palkinnon perusteluina oli muun muassa vapaaehtoistoiminnan aktivoiminen viime vuoden aikana, ystävä- ja ensiaputoiminnan sekä Terho-kerhon käynnistäminen osastossa sekä aktiivinen jäsenhankinta.

Vuoden 2015 jäsenhankintakilpailun parhaina palkittiin pienempien osastojen (alle 100 jäsentä) sarjassa Taivassalon, Pyhärannan ja Merimaskun osastot sekä isompien osastojen sarjassa Sauvo-Karunan, Loimaan, Auran ja Ruissalon osastot.

Tasavallan presidentti on myöntänyt Varsinais-Suomen alueelle yhteensä 2 hopeista ja 17 pronssista ansiomitalia. Hopeisen ansiomitalin saivat Risto Paukku Mietoisista ja Tuija Takala Lemusta. Pronssisen ansiomitalin saivat Marja Ainonen Raisiosta, Seija Amberla Mynämäeltä, Jaakko Anttila Kakskerrasta, Esko Gardner Turusta, Ritva Heikkilä Mynämäeltä, Marjut Henriksson Nousiaisista, Marja-Leena Kairavuo Mietoisista, Antero Kautto Aurajoelta, Sari Kivelä Aurajoelta, Kristiina Määttä Mynämäeltä, Seppo Nurmi Aurajoelta, Pekka Palo Aurajoelta, Jarmo Runko Nousiaisista, Mexhit Sadiku VS piiriltä, Maija Seikas Mietoisista, Kristiina Vanhala Mietoisista ja Hanna Vänni Mynämäeltä.

Kokouksen puheenjohtajana toimi SPR Auran osaston puheenjohtaja Terhi Isotalo ja sihteerinä Sirpa Lehtimäki. Vuosikokouksessa hyväksyttiin vuoden 2015 toimintakertomus ja tilinpäätös sekä vuoden 2016 työsuunnitelma ja talousarvio. Kokouksen alussa piirin puheenjohtaja Markku Suokas kertasi vuoden 2015 toimintaa ja kiitti lämpimästi kaikkia vapaaehtoisia ja toimihenkilöitä upeasta toiminnasta, joka on jatkunut myös vuonna 2016.

Piirin hallituksen jäseniksi kahden vuoden toimikaudeksi erovuoroisten tilalle valittiin seuraavat henkilöt: Marianne Holmström (Turun osasto), Armi-Tuulikki Kraappa (Pyhärannan osasto, uusi), Pekka Paatero (Turun osasto), Tiina Sinokki (Ruissalon osasto, uusi) ja Juhani Suomi (Perttelin osasto).

Kokouksen yhteydessä vaikuttamistyön ja viestinnän suunnittelija Pekka Reinikainen SPR keskustoimistosta piti kokousesitelmän ”Maailma pakosalla: pakolaisuuden syyt, päivän tilanne, tulevaisuus”.