Raisiolainen Eemeli Kunttu paini SM-hopeaa

Alle 20-vuotiaiden kreikkalais–roomalaisen painin mitalistit: 1. Jami Torjama, JäVo 2. Eemeli Kunttu, TWM ja 3. Vili Manninen, JäVo. Kuva: Vesa Kunttu.

PAINI. Peräseinäjoella kisailtiin 23. huhtikuuta kreikkalais–roomalaisen painimuodon alle 20-vuotiaiden Suomen mestaruuksista. Kesällä 18 vuotta täyttävä raisiolainen Eemeli Kunttu (s.1998) saavutti 60 kilon sarjassa hopeamitalin.

Alkukierroksilla Turun Voimamiehiä (TWM) edustava Eemeli Kunttu kohtasi Pohjanmaan paininelikon, joista hän hankki niskalenkillä selkävoitot Ilmajoen Kisailijoiden (IK) Santeri Korpelasta ja Seinäjoen Paini-Miesten (SPM) Jussi Autiosta. Pistevoitot hän väänsi Vaasan Tovereitten (VaaTo) Jimi Aholasta (5–0) ja Alavuden Urheilijoiden (AU) Ilmari Putulasta (9–0).

Finaalissa vastustajaksi asteli Eemeliä pari vuotta vanhempi viime vuoden Suomen mestari Järvenpään Voimailijoiden (JäVo) Jami Torjama (s. 1996). Eemeli aloitti ottelun räväkästi ottamalla heti 2–0 johdon käsivarsiheitolla, johon Torjama vastasi 4 pisteen käsikiepillä siirtyen johtoon. Ottelu jatkui tasaisena aina loppujaksolle saakka, jolloin Eemelin painostaessa Torjama sai tehtyä alle puikkauksen ja siitä sitten kaksi vyörytystä ja näin Eemelin oli tyytyminen pistetappioon (10–2).

Mauno Ketola