Röölän kyläsuunnittelu jatkuu 26.4. työpajan merkeissä

Maaliskuiset Nuottasilakkamarkkinat vetävät kävijöitä Röölään. Kuva: Ragip Önsoy.

NAANTALI. Ravintola Röölänrannan yläkerrassa tiistaina 26. huhtikuuta klo 18 järjestettävässä kyläsuunnitteluilta III:ssa jatketaan Röölän tulevaisuuden suunnittelua työpajamuodossa. Lisäksi sillitehtaan uudet yrittäjät saapuvat kertomaan toiminnastaan.

Kyläsuunnitelma kootaan niistä tiedoista, joita kyläläisiltä saatiin 23.2.–15.3. ajalla toteutetun kyläkyselyn ja kyläsuunnitteluiltojen aikana.

Edellisessä kyläsuunnitteluillassa 15. maaliskuuta käytiin läpi kyselyvastauksista syntyneitä hienoja ideoita rannan elävöittämiseksi. Kyselyyn vastanneita oli 52 eli oikein hyvä määrä, Röölän kylätoimikunnan puheenjohtaja Tuulamaria Kangaslampi kommentoi.

Vastaajien toiveissa Röölästä kehittyisi saaristomatkailun keskus, jonka rannassa olisi puistomaista viheraluetta viihtyisyyden kehittämiseksi. Ideoissa oli myös mm. Röölän rannan ja sen kiinteistökokonaisuuden valjastaminen kulttuurikeskukseksi. Kulttuurikeskuksessa järjestettäisi pienimuotoisia eri aiheisiin keskittyviä festivaaleja, jotka tapahtuisivat eri vuodenaikoina.

Tilaisuuden järjestävät Röölän Kylätoimikunta ja Varsinais-Suomen Kylät ry. TSS