RNK Flyersille SM-hopeaa ja Susanna Tapanille Kultainen Sydän -palkinto

Ringetteä Raision Nuorisokiekon (RNK) Flyersissä pelaava Susanna Tapani sai Sirkku Hynnisen ja Matti Paasosen perheen nimeä kantavan Kultainen Sydän -palkinnon Raision Kerttulan jäähallissa käydyn ensimmäisen SM-finaaliottelun 26.3. päätteeksi. Kuvassa myös ringeten Suomeen vuonna 1979 tuonut Juhani "Juuso" Wahlsten. Kuva: Sirkku Hynninen.

RINGETTE. Suomenmestaruuskamppailun viidenteen finaaliotteluun venyttänyt Raision Nuorisokiekon (RNK) Flyers-ringettejoukkue taipui Nokian Urheilijollle sunnuntaina 3.4. Raisiossa. Vaikka upeasti taistellut joukkue joutui kyynelien saattelemana tyytymään hopeamitaliin kotiyleisönsä edessä, finaalipelit toivat mukanaan myös lämpimiä huomionosoituksia.

RNK Flyersissä ringetteä pelaavalle Susanna Tapanille, 23, myönnettiin ensimmäisen finaaliviikonlopun ahertamisen päätteeksi lauantaina 26. maaliskuuta Kultainen Sydän -palkinto. Ringettelegendat Sirkku Hynninen ja Matti Paasonen sekä ringeten Suomeen vuonna 1979 tuonut Juhani ”Juuso” Wahlsten jakavat palkinnon vuosittain ringetessä ansioituneelle henkilölle.

Viime vuodet Tapani on taiteillut kahden lajin SM-sarjan ja maajoukkueen välillä.

– Lahjakkaalla ja tehokkaalla Tapanilla riittää meriittejä niin ringetessä kuin jääkiekossakin, perustelee Hynninen valintaa.

Tapanin tehokkuus on huomioitu muun muassa Suomen ringettemaajoukkueen ottaessa MM-kultaa vuosina 2010 ja 2016 sekä jääkiekon Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen saavuttaessa MM-pronssia vuosina 2011 ja 2015. Hän oli myös Sotshissa 2013 Suomen naisjääkiekon olympiajoukkueessa, joka sijoittui viidenneksi.

Sirkku Hynninen haluaisi tulevaisuudessa nähdä ringetessä enemmän SM-liigatason joukkueita.

– Parhaimpia vuosina SM-joukkueita on ollut 12, hän toteaa.

Mielissään Hynninen on siitä, että Turun Ringette ja Naantalin VG-62 ovat aloittaneet seurayhteistyön, jonka tuloksena Turkuun perustettiin Ykkössarja-joukkue kaudelle 2015–2016.

– Viedäksemme lajia eteenpäin, toivon uusien toimihenkilöiden ottavan rohkeasti yhteyttä lajissa vuosia olleisiin henkilöihin, hän kannustaa.

Hynninen on osallistunut myös omien lastenlastensa kanssa ringeten luistelukouluun.

– Olen ollut kovin ilahtunut miten monia tuttuja kasvoja on jäällä näkynyt. Pelaajien, jotka ovat lopettaneet pelaamisen, lapset jatkavat harrastamista luistelukoulussa. Ringetestä tulee helposti koko perheen laji, Hynninen iloitsee.

Katariina Mäkinen-Önsoy