Raision Kirjastotalon Aulagalleriassa esillä metalligrafiikkaa

TAIDE. Raision työväenopiston metalligrafiikkapajan näyttely Metallilla herkästi on esillä Raision Kirjastotalon Aulagalleriassa 3. –27.5. Näyttelyssä on uniikkeja monotypioita ja sarjallisia grafiikan töitä. Lisäksi vitriineissä on metalligrafiikan esineistöä ja pajalaisten levyjä sekä työvedoksia.

Työt ovat kuivaneula-, etsaus- ja akvatintatekniikalla tehtyjä. Työt on vedostettu mekaanisesti tai kemiallisesti uurrettujen metallilevyjen avulla painoprässin kanssa.

Metalligrafiikan mekaanisessa tekniikassa painantalevyt ovat alumiinia tai kuparia. Kemiallisessa tekniikassa Raisiossa käytetään kuparia, johon etsaukset eli syövytykset miedolla hapolla onnistuvat parhaiten. Näihin tekniikoihin perehtyminen vie kuvailmaisua persoonalliseen suuntaan.