Only you -hääsuunnittelupalvelun tarkoitus on taata hääparille stressittömät juhlat

Teemu Tsernov perusti Itäharjulla huhtikuussa hääsuunnitteluun erikoistuneen yrityksen Only you.

Uutta, vanhaa, sinistä lainattua – morsiamen ryöstöä, kakun leikkausta ja kimpun heittoa… Vai sittenkin persoonallisemmat teemahäät? Hääsuunnittelija auttaa tekemään hääjuhlasta parhaan mahdollisen, juuri hääparin toiveiden mukaisen.

HÄÄT. Hää- ja juhlasuunnittelu Only you aloitti toimintansa Turussa Itäharjulla 1. huhtikuuta. Teemu Tsernovin perustama yritys tarjoaa apua häiden suunnitteluun: Hääsuunnittelijalta voi tilata yhden tietyn palvelun tai vaikka koko paketin, jolloin kaasot ja bestmanit saavat huokaista helpotuksesta.

Hääsuunnittelu alkaa aina konsultaatiotapaamisella.

– Siinä tutustumme toisiimme ja käymme läpi, millaiset häät pariskunta haluaa. Kun tutustun kunnolla hääpariin, osaan tehdä heidän näköisen juhlan ja sellaisen miljöön, jossa he viihtyvät, kertoo Tsernov.

Only you -hääsuunnittelun kautta hoituvat kukat, puvut, juhlapaikka, hääauto, pitopalvelu, kuvaaja, personal trainer ja oikeastaan kaikki, mitä hääpari keksii toivoa. Yhteyttä kannattaa ottaa jo vähintään vuotta ennen häitä.

– Jos haluaa juuri jonkun tietyn kirkon, papin tai hääpaikan, niin kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Suosituimpiin hääpaikkoihin saattaa olla kesäkausina jopa kahden vuoden jonot, Tsernov kertoo.

Tavoitteena täydellinen päivä

KU 28.4. hääsuunnittelu_01Amerikkaan verrattuna hääsuunnittelussa tullaan Tsernovin mukaan paljon perässä, mutta hänkin pyrkii aina täydellisyyteen.

– Haluan, että häät ovat stressittömät ja rennot niin hääparille kuin juhlaväellekin. Hoidan aikatauluttamisen ja kaiken muunkin juuri niin kuin hääpari toivoo. Kaiken stressin voi ulkoistaa minulle, hän lupaa.

Itse hän ei kuitenkaan pidä työtään stressaavana, sillä juhlasuunnittelu on hänellä kuulemma veressä.

– Olen kouluikäisestä asti nauttinut juhlien suunnittelusta ja järjestämisestä paljon, hän sanoo.

Suomessakin hääbudjetit kasvavat kuitenkin koko ajan.

– Keskimäärin hääjuhliin kutsutaan 100–150 vierasta. Rahaa lystiin kuluu useimmilla 10 000 – 30 000 euroa. Yhteistyökumppaneiden kautta hintoja saadaan alas. Tarkoitus olisi, että minut palkkaamalla hääpari saisi säästöä kokonaisbudjettiin minun yhteistyökumppaneilta saatavien alennusten kautta, Tsernov selittää.

Hääsuunnittelijan palkkaamiseen kuluu 200–4500 euroa – riippuen siitä, kuinka kattavan paketin häneltä tilaa.

Myös lapset kannattaa huomioida

KU 28.4. hääsuunnittelu_03Mistä hyvät juhlat sitten rakentuvat?

– Ensinnäkin siitä, että hääpari sanoo tahdon. Lisäksi tunnelman tulee olla rento ja kaikilla pitäisi olla hauskaa. Meidän kautta saa myös Only you -tiimin Nannyn, joka leikittää lapsia, silloin kun he eivät jaksa keskittyä ohjelmaan. Voimme toimittaa paikalle lasten elokuvia, leluja, piirustusvälineitä ja pelejä. Kahden lapsen isänä tiedän, että lapset saattavat kaivata pitkään kestävän juhlan aikana omaa tekemistä, Tsernov vastaa.

Häätunnelmaa luovat hänen mielestään ennen kaikkea koristeet, kuten katosta roikkuvat massiiviset kankaat ja valot.

Teemahäitä järjestetään Suomessa aika vähän, mutta sellaisetkin Only you -suunnittelun kautta järjestyvät. Hääsuunnittelupalvelulla on yhteistyökumppaneita myös Espanjassa, joten häät järjestyvät helposti kokonaisuudessaan sielläkin.

Mikaelin kirkko Tsernovin suosikki

Tsernov meni itse naimisiin vuonna 2008. Pariskunnalla oli pienet ja intiimit häät. Heidät vihittiin Kakskerran kirkossa ja juhlat järjestettiin Friskalan kartanossa Hirvensalossa.

– Alueen parhaat juhlapaikat ovatkin mielestäni juuri Hirvensalossa. Vihkikirjoista kaunein taas on mielestäni Mikaelin kirkko, hän kommentoi.

Tsernovin into hääsuunnitteluun lähti kuitenkin vasta pari vuotta sitten tv-ohjelman kautta.

– Kun katsoin hääohjelmia, mietin aina, miten itse olisin minkäkin tilanteen hoitanut, hän kertoo.

Alun perin hän on ammatiltaan kondiittori.

– Tein niitä töitä 14 vuotta. Sitten siirryin tekemään töitä ohjelmatoimistoille. Olen juontanut karaokea ja minulla on myös oma bändi, kertoo Tsernov taustastaan.

Only you suunnittelee tarvittaessa myös muita juhlia.

Janica Vilen