Kurittulan koulun uutta hankesuunnitelmaa käsitellään ensi viikolla

MASKU. Maskun kunnanhallitus on 21.3. pitämässään kokouksessa päättänyt kasvattaa Kurittulan kouluun rakennettavan liikuntasalin kokoa 400 hym2:stä (rakennustilan hyötyala) 600 hym2:iin. Kasvatusta ehdotti kunnanhallituksen jäsen Outi Rautalin. Hänen ehdotuksensa voitti äänestyksen kunnanjohtajan esitystä vastaan 5–6.

Tavoitepinta-ala uudessa hankesuunnitelmassa on 5 731 brm² (rakennuksen bruttoala). Siihen lisätään liikuntasalin koon kasvamisesta johtuva lisäys. Rakennus mitoitetaan 510 oppilaan mukaan.

Kyseessä on monen miljoonan euron urakka, mutta hankkeen tarkka hinta-arvio on mahdollista laskea vasta seuraavassa hallituksen kokouksessa ensi viikon maanantaina 11.4. Sieltä täydennetty hankesuunnitelma etenee valtuustoon 18.4.

Rakentamaan yritetään päästä mahdollisimman pikaisesti. Olisimme toivoneet, että rakentaminen oltaisi saatu aloitettua jo kevään kynnyksellä, mutta valtuusto on palauttanut suunnitelman jo pariin kertaan. Nyt näyttää sieltä, että rakentamisen aloittaminen menee väkisin loppuvuoteen, kommentoi kunnanjohtaja Maija Löfstedt.

Janica Vilen