Naantalilainen Aleksi Simojoki paini ylivoimaiseen sarjavoittoon Virossa

Aleksi Simojoki voitti Viron Markus Holmbergin. Kuva: Mauno Ketola.

PAINI. Viron Tallinnassa kisailtiin 2.–3.4. Palusalu-turnaus, joka on yksi maailman suurimmista painitapahtumista. Kisoihin osallistui peräti 1900 painijaa ja kisa käytiin 16 molskilla.

Naantalilainen Aleksi Simojoki oli vahvassa painivireessä voittamalla ylivoimaisesti kreikkalais–roomalaisen painin 15-vuotiaiden 59 kilon sarjan, johon osallistui kaikkiaan 33 painijaa. Simojoki kukisti alkukierroksilla ensin Liettuan Ungis Spaincysin selätyksellä ja sen jälkeen kokivat 8–0 pistetappion Peteris Zuravjous (LIT), Dalton Klents (USA), Emil Dal (NOR) ja Ryan Ripplinger (USA). Välierissä kukistui Venäjän Arman Luarsabian 10–4 ja finaalissa Viron Markus Holmberg 8–0.

Turnaus oli Turun Voimamiehiä edustavalle Simojoelle hyvä kenraaliharjoitus 9.4. Jyväskylässä käytäviä poikien SM-paineja ajatellen, jossa hän vääntää 58 kilon sarjassa.

Palusalu-turnaukseen osallistui Turun Voimamiesten joukkueessa myös raisiolainen Eemeli Kunttu, joka paini kreikkalais–roomalaisen painin 20-vuotiaiden 60 kilon sarjassa ja rymättyläläinen Roope Rusi, joka osallistui kreikkalais–roomalaiseen ja vapaapainiin 10-vuotiaiden 35 kilon sarjoissa. Rusi oli lähellä mitaliotteluja voittamalla vapaapainissa kaksi ottelua. Eemeli Kuntun tie nousi pystyyn tappioilla Kazastanin painijoita vastaan.

Mauno Ketola

 

 

*Kuvateksti korjattu 7.4. Kuvassa Aleksi Simojoki Markus Holmbergin kanssa, ei Ryan Lipplingerin, kuten alkuperäisessä kuvatekstissä luki.