Raisiolaista, kaarinalaista ja lietolaista teatteria luvassa valtakunnallisessa Teatris-tapahtumassa

TEATTERI. Varsinais-Suomen ja Satakunnan Teatris-aluetapahtumasta pääsi viisi ryhmää jatkoon Vaasassa 27.–29.5.2016 järjestettävään valtakunnalliseen Teatris-tapahtumaan. Aluetta lähtevät edustamaan Chernobyl 1986 -työryhmä Turkusta näytelmällään Chernobyl1986, Nuorten työttömien teatteripaja Liedosta ja Raisiosta näytelmällään #Syrjäytynyt paska, Joo-nuoret Kaarinasta näytelmällään Kalle ja Shadiyah, Joo-teatterin lauantain lapset Kaarinasta näytelmällään Luokkaretki sekä Raision työväenopiston nuoret näytelmällään Kärpästen herra.

Turun Vimmassa 2.–3.4. järjestetyssä Nuori Kulttuuri Teatris -tapahtumassa näytti taitonsa

yli 140 nuorta teatterinharrastajaa. Katselmuksessa nähtiin kaikkiaan 13 kiinnostavaa teatteriesitystä. Esityksiä arvioi teatterialan ammattilaisista koottu raati. Raadissa istuivat teatterin opettaja Marja Kangas, teatterikriitikko Frida Pessi sekä Turun Nuoren Teatterin näyttelijät Esme Kaislakari ja Inke Koskinen.

Raadin mukaan monet esityksistä olivat kantaaottavia, ajankohtaisia ja kiinnostavia aiheiltaan. Raatia ilahdutti myös ryhmien rohkeus ja heittäytyminen teatteriin.