Äitienpäivänä kävellään kirkkoon

SEURAKUNTA. Katariinanseurakunta osallistuu omalta osaltaan Varissuon kaupunginosaviikkojen liikuntateemaan järjestämällä äitienpäivänä 8.5. Kävellen kirkkoon -tapahtuman. Varissuon kirkossa klo 12 alkavaan äitienpäivämessuun lähtee kaksi opastettua yhteiskävelyä klo 11: Toinen Kohmon bussin päätepysäkiltä ja toinen Pääskyvuoren Teboililta. Pääskyvuoresta tulevat kulkevat kirkkoon teitä pitkin, Kohmosta tulevat metsän halki.

Kohmon reitin kummiksi on lupautunut kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta. Pääskyvuoren reitillä on kaksi kummia: Pääskyvuoriseuran puheenjohtaja ja kunnanvaltuutettu Mika Maaskola ja Norssin lukion entinen uskonnon lehtori Seppo Isotalo.

Kävellen kirkkoon -tapahtuman on ideoinut Katariinanseurakunnan aktiivijäsen Jarmo Saksman.

– Järjestin tällaisia kävelyitä Pyhäjärvellä ollessani vielä kirkkoherra. Siellä kävelyt keräsivät yli 500 osallistujaa. Järjestämme Varissuolla kävelyn nyt neljättä kertaa. Aikaisempina vuosina osallistujia ei ole ollut kovin paljon, mutta nyt toivon, että ihmiset lähtisivät isoin joukoin liikkeelle. Meillä on täällä niin kerta kaikkiaan upeat kävelyreitit, Saksman kehuu.

Klo 12 alkava äitienpäivämessu on samalla kansanlaulukirkko. Messun jälkeen on vielä äitienpäivänjuhla, jossa seurakunnan johtava diakoni Jari Huhtasalo laulaa äideille kappaleen Äideistä parhain. Huhtasalo teki kappaleen tunnetuksi 13-vuotiaana lapsitähtenä vuonna 1972.

Janica Vilen