16-vuotias kännikuski vaaransi liikennettä Paimiossa

POLIISI. Paimiolaiset nuoret olivat viettämässä iltaa Paimion Kaimalantiellä perjantaina 8. huhtikuuta. Puolen yön jälkeen he lähtivät autoilemaan poliisin sanoin tolkuttomassa humalassa. Kuski oli lisäksi vasta 16-vuotias. Kyydissä oli kaksi muuta nuorta.

Pienen ajelun jälkeen pyörittiin katon kautta ympäri, ja kolme nuorta kuljetettiin loukkaantuneina Turun yliopistolliseen keskussairaalaan. Hyvä onni ja sattuma säästivät kaikkien hengen, eikä kukaan ole onneksi myöskään ilmeisesti vakavasti loukkaantunut, Poliisista kerrotaan.

15–24-vuotiaat nuoret ovat yliedustettuina liikenneonnettomuuksissa. Tämän ikäisiä nuoria on väestöstä vain noin 12 prosenttia, mutta joka kolmas tieliikenteessä loukkaantunut on nuori. Nuorten liikenneonnettomuudet liittyvät usein vapaa-ajan liikkumiseen.

Nuorten vakavissa liikenneonnettomuuksissa esiintyvät yleensä kova vauhti, tieltä suistuminen, turvavöiden puuttuminen, kuljettajan nuori ikä, alkoholi, sekä

kesäviikonloppu. Näitä yksityiskohtia oli edustettuina tässäkin tapauksessa.

Kunhan haavat on nuoltu, selvitellään poliisin toimesta törkeää rattijuopumusta, törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista, kortitta ajoa, vammantuottamuksia ja auton korvauskuluja, Poliisi tiedottaa.