Lieto-Koris SHT:n kausi huipentui trilleriin

SHT:n uusi vahvistus Essi Nieminen (vas.) sai koko joukkueen syttymään. Niemisen vierellä juoksee Makaavan Paikan Erika Rytkönen. Taustalla Katja Teikari. Kuva: Pilvi Posio.

Mansen Mimmit – Lieto-Koris SHT 47–35 (6–14, 22–4, 15–5, 4–12)
Makaava Paikka – Lieto-Koris SHT 54–52 (10–11, 18–12, 16–13, 10–16)

KORIPALLO. Lieto-Koris SHT:n ensimmäinen kausi naisten kuntosarjassa sai upean päätöksen lauantaina 9.4. Tampereella, sillä joukkue pelasi viimeisessä turnauksessa parhaat ottelunsa.

Vaikka SHT hävisi molemmat pelinsä ja jäi lopulta jumboksi ilman sarjapisteitä, joukkue voi kulkea pystyssä päin kohti seuraavaa kautta. Toisin kuin aikaisemmissa otteluissa, nyt lietolaisjoukkue haastoi tosissaan sarjan kärkijoukkueet.

Ensin vastassa oli Tampereen Pyrinnön Mansen Mimmit, joka oli edellisessä kohtaamisessa jyrännyt lietolaiset tylysti 13–56. Tällä kertaa SHT nakutti jo avauserässä enemmän pisteitä kuin viimeksi koko ottelussa. Vaikka Mansen Mimmit vei lopulta voiton pistein 47–35, hieno taistelu antoi lietolaisille hyvän potkun kauden viimeiseen koitokseen.

– Johdimme ensimmäistä peliä puolentoista erän ajan, mikä antoi uskoa ja itseluottamusta, SHT:n valmentaja Tomi Posio toteaa.

Päivän toisessa ottelussa vastassa oli turkulainen Makaava Paikka, jolla oli alla vain yksi tappio koko sarjassa. Vaikka sarjaykkönen pääsi kentälle tuoreempana, SHT jaksoi jatkaa yhtä hyvällä ilmeellä kuin Mansen Mimmejä vastaan. SHT teki ottelusta trillerin punnertamalla viimeisen erän lopulla kahdeksan pisteen takaa tasoihin ja hetkeksi jopa ohi. Joukkueen ensimmäiset sarjapisteet lipsahtivat käsistä vasta viimeisen minuutin aikana.

Vaikka jännitysnäytelmä päättyi lopulta Makaavan Paikan voittoon 54–52, SHT:n pelaajat tuulettivat tyytyväisenä. Myös valmentaja jakoi kehuja suojateilleen.

– Mahtava peli. Ensimmäisen kerran oli omissa tassuissa voittaa ottelu. Mutta ehkä oli hyvä, että jäi nälkää ensi kaudelle, Posio sanoo.

SHT pysyi Makaavan Paikan matkassa noudattamalla luotsin ohjeita erityisesti puolustuspäässä.

– Hyökkäsimme hyvin ja puolustuspeli oli niin hyvää kuin voi olla. Ylitimme itsemme ja teimme pelin tiukaksi vastustajalle, Posio hehkuttaa.

Valmentaja nosti jalustalle joukkueen uuden vahvistuksen, Essi Niemisen, jolla on taitoa ja voimaa kiusata vastustajia.

– Essi toi puolustukseen riistouhkaa. Hyökkäyksessä hän näkee hienosti vapaat pelaajat ja saa syöteltyä heille hyvin. Essi pystyy myös itse ratkaisemaan, Posio kehuu.

Aikoinaan nuorten SM-sarjaa Muuramen Urheilijoissa pelannut Nieminen upotti turkulaisjoukkuetta vastaan 13 pistettä.

– Oli tosi hauskaa taas päästä pelaamaan, Nieminen hymyilee. Takamiehen tontilla säihkyvä taskuraketti sai esimerkillään myös muun joukkueen syttymään.

Eniten koreja päivän aikana upotti Riikka Käppi, joka heitti ensimmäisessä pelissä 9 ja toisessa 13 pistettä. Myös sentterinä ahertanut Johanna Kulmala oli jälleen SHT:n kantavia voimia. Mikä tärkeintä, koko joukkue onnistui nostamaan tasoaan.

– Olemme kehittyneet valtavasti kauden aikana. Meillä ei voi enää pyyhkiä lattiaa, iloitsee kapteeni Serena Granström.

Läntisen alueen kuntosarjassa voiton vei Makaava Paikka. Mansen Mimmit oli toinen ja Salon Vilppaan Nice-koris kolmas ennen Lieto-Korista. Ensi kaudeksi sarjaan yritetään houkutella mukaan lisää harrastejoukkueita. TSS.