VG-62:n Sun City Soundille huikea pronssi loppukilpailuista

VG-62:n Sun City Sound luisteli upeasti pronssille muodostelmaluistelun kansallisten sarjojen loppukilpailuissa 19.–20. maaliskuuta. Kuva: Sandra Englund.

MUODOSTELMALUISTELU. Muodostelmaluistelun kansallisten sarjojen loppukilpailut luisteltiin viikonloppuna 19.–20.3. Espoon Metro Areenalla. VG-62:n joukkueet kamppailivat kisassa viidessä eri sarjassa: tulokkaat, minorit, kansalliset juniorit, kansalliset seniorit ja aikuiset.

Kansallisten juniorien sarjassa koettiin jännittäviä hetkiä lauantaina, kun Sun City Sound otti omassa sarjassaan upeasti pronssia. Valmentaja Saara Pulkkinen kertoo yllätyksen olleen melkoinen, sillä alustavan pisteenlaskun mukaan ei odotettu mitalisijaa.
– Tytöt luistelivat todella tiukassa kisassa hyvän ja varman ohjelman. Alustavien pisteiden jälkeen sijoitus piti laskujeni mukaan olla kuudes, joten kuuluttajan sanoessa nimemme pronssin kohdalla yllätys oli melkoinen! Pulkkinen kertoo.

– Parempaa lopetusta ei hyvälle kaudellemme olisi voinut tulla. On ollut ilo ja kunnia koutsata näitä tyttöjä, hän iloitsee.

Sun City Sound kisasi ohjelmallaan Evil dolls. Kansallisten juniorien sarjan kultamitalin nappasi Team Hysterique (HSK) ja hopealle sijoittui Hot Steps (EVT).

Niin ikään lauantaina kisanneet tulokkaat Sun City Sequinsin luistelijat sijoittuivat A-tulokkaiden 20 joukkueen joukossa hienosti sijalle 14 ohjelmallaan Lampolasta kuuluu mää.

Tulokasjoukkueita oli kisassa yhteensä 33 A- ja B-sarjassa. Aikuisjoukkue Sun City Secret sijoittui omassa 12 joukkueen sarjassaan sijalle 10 ohjelmalla Killer Queen. Sunnuntaina tulessa oli puolestaan minorijoukkue Sun City Sweets ohjelmallaan Viidakkokarnevaalit sekä kansalliset seniorit sarjassa Sun City Souls sirkus teemaisella ohjelmallaan Crazy Circus. Minorit sijoittuivat hyvällä suorituksella 23 joukkueen kisassa sijalle 16 ja kansalliset seniorit sijalle 9 eli toiseksi viimeiseksi hieman epäonnisella suorituksella.

Naantalilainen VG-62 taitoluistelu on viime vuosina kasvanut yhdeksi alueen suurimmaksi ja menestyneimmäksi taitoluisteluseuraksi. Seuran muodostelmaluistelujoukkueisiin otetaan kauden vaihtuessa uusia luistelijoita.

Sandra Englund