Lieto-Koris SHT taipui paikalliskamppailussa

Lieto-Koris SHT:n Kirsi Kallio rakentamassa hyökkäystä, mutta Makaavan Paikan puolustus on hyvin valmiina. Kuva: Eevamaija Virtanen.

Lieto-Koris SHT – Makaava Paikka 27–47 (5–14, 10–8, 4–13, 8–11).

KORIPALLO. Naisten läntistä kuntosarjaa pelaava Lieto-Koris SHT taipui sunnuntaina 20.3. Lietohallissa turkulaiselle Makaavalle Paikalle 27–47, mutta kotijoukkueen otteissa oli jo lupauksia paremmasta.

– Ensimmäisellä puoliajalla peli näytti jo korikselta. Voisi sanoa, että koko ottelu oli paras koko keväänä, kehui SHT:n valmentaja Tomi Posio.

Makaava Paikka on hävinnyt kuntosarjassa toistaiseksi vain yhden ottelun, mutta SHT sinnitteli ajoittain hyvin joukkuetta vastaan. Lietolaiset jopa voittivat paikkalliskamppailun toisen jakson lukemin 10–8, mutta sitten ote herpaantui.

– Puolustuksessa tuli nukahduksia varsinkin kolmannella jaksolla. Valitettavan usein joukkue sähläsi myös hyökkäyspäässä. Syötöt olivat surkeita tai pallo karkasi käsistä, vaikka vastustaja ei tehnyt elettäkään, Posio harmittelee.

– Joukkueessa kaikki jännittävät niin paljon, että pallo polttaa näpeissä. Kuntosarjassa on otteluita harvoin, joten pelituntumaa ei tule tarpeeksi. SHT:n heittoprosentti on sentään jo hieman kohentunut, mutta paljon varmemmin pitäisi pallon upota koriin, jotta voitosta voisi edes haaveilla, Posio toteaa.
– Vastustaja ei heittänyt juurikaan enempää, mutta he saivat heittoja paremmin sisään, Posio lisää.

SHT:n tehokkain oli Johanna Kulmala kymmenellä pisteellään. Kulmala nappasi myös kymmenen levypalloa.

Lieto-Koriksella on tällä kaudella kuntosarjassa vielä kaksi vierasottelua. Joukkue pelaa 9. heinäkuuta Tampereen sarjaturnauksessa Makaavaa Paikkaa sekä Mansen Mimmejä vastaan. TSS