Naantalilainen Hannu Laurila ehdolla vuoden jääkiekkohuoltajaksi

JÄÄKIEKKO. Vuoden jääkiekkohuoltaja -kisa on edennyt finaalivaiheeseen. Yksi finalisteista on naantalilainen TPS:n B2-junioreita huoltava Hannu Laurila.

Laurilaa kuvaillaan pitkän linjan tekijämieheksi. Hallilegenda kertoo, että Laurila on jäänyt Impivaaran historiaan miehenä, joka on hävinnyt halliin jälkiä jättämättä. Laurila jakelee juomapullojen lisäksi pelaajille mielellään myös elämänviisauksia.

Aloitin huoltajana vuonna 1990 Naantalin VG-62 juniorijoukkueessa. Siirryin vuonna 2000 TPS juniorien pariin, jossa olen toiminut C- ja B-juniorien huoltajana. Olen avoin ja helposti lähestyttävä. Neuvon, autan ja opastan pelaajia sekä tarvittaessa myös valmentajia ja pelaajien vanhempia, Laurila kertoo.

Vuoden jääkiekkohuoltaja -tittelistä on tullut erittäin arvostettu. Tämä näkyy erittäin korkeatasoisina hakemuksina. Finalistien valinta oli vaativampaa kuin koskaan aiemmin, Suomen Jääkiekkohuoltajat ry:n edustajana toimiva Hannu Soro sanoo.

Vuoden jääkiekkohuoltaja on henkilö, joka pitää huolen siitä, että pelaajilla on mainio päivä niin ennen jäälle menoa kuin sen jälkeenkin. Hän on henkilö, joka tsemppaa joukkuetta uskomaan kykyihinsä myös silloin, kun peli ei suju suunnitelmien mukaan, tiivistää tuomariston jäsen ja Cramo Finland Oy:n viestintäpäällikkö Maiju Nupponen.

Vuoden jääkiekkohuoltajan valitsee tänä vuonna tuomaristo, johon kuuluvat Hannu Soro Suomen Jääkiekkohuoltajat ry:stä, ex-ammattijääkiekkoilija ja A-maajoukkueen GM Jere Lehtinen sekä Maiju Nupponen Cramo Finland Oy:stä. Voittajan lisäksi palkitaan myös Yleisön suosikki. Finalistit on esitelty osoitteessa www.huoltopelaa.fi. Omaa suosikkiaan voi sivuilla äänestää perjantaihin 8. huhtikuuta saakka.

Voittaja saa 700 euron ja yleisön suosikki 350 euron stipendin Kisakallion urheiluopistolla järjestettävään Jääkiekkohuoltajan täydennyskoulutukseen tai vastaavan suuruisen varustepaketin. Kaikkien ehdotuksen lähettäneiden kesken arvotaan 300 euron arvoinen jääkiekkoaiheinen varustepaketti.