LENTOPALLO. Loimu ja Hurrikaani pelasivat sunnuntaina 6. maaliskuuta Loimaalla runkosarjakauden viimeisen paikalliskamppailun ja samalla myös viimeisen Varsinais-Suomen herruuden ratkaisevasta Siljan Malja -paikallissarjasta. Ottelu oli koko Loimu-perheelle erityisen merkityksellinen, sillä seuraikoni Ossi Rumpunen pelasi 300. pääsarjaottelunsa ja nämä kaikkihan on pelattu Loimun logo rinnassa. Ossin juhlista jäi kuitenkin puuttumaan kirsikka kakun päältä, kun Hurrikaani puhalsi marokkolaishakkuri Mohammed Alhachdadin johdolla Loimun kumoon hyvästä taistelusta huolimatta luvuin 3–0 (26–24, 26–24, 25–18).

Loimu lähti Siljan Maljan päätösotteluun 4–2 johtoasemasta, mutta Hurrikaanin suoran kolmen pisteen voitto viimeisesti ottelusta toi Varsinais-Suomen herruuden heille, vaikka otteluvoitot Loimu nappasikin nimiinsä 2–1. Hurrikaani pääsee siis koko joukkueen voimin kauden päätyttyä paikallissarjaa sponsoroineen Silja Linen tarjoamalle kauden päätösristeilylle.

Loimun valmennuksesta vastuun perjantain Lakkapää-ottelun jälkeen ottanut Dragan Mihlailovic oli virittänyt Loimuun hyvän taisteluvireen ja vieraat aloittivat ottelun väkevästi. Hurrikaani pyristeli mukana Alhachdadin tehojen avulla. Kotijoukkue nousi ensimmäisen kerran johtoon tilanteeseen 21–20, mutta sen jälkeen Loimu karkasi Ryan Meehanin parilla peräkkäisellä ässällä jo ratkaisevan tuntuiseen 21–24 johtoon. Johtoasemassa päästiin useammankin kerran hyökkäämään erävoitosta, mutta kun vierailijat eivät saaneet lyötyä viimeistä naulaa arkkuun, nousi Hurrikaani jatkopalloilla avauserän voittoon.

Toinen erä oli alusta lähtien kotijoukkueen hallinnassa, mutta nyt oli vierasjoukkueen vuoro nousta rinnalle 20 pisteen kohdalla. Erän ratkaisuhetkillä Loimu sortui kuitenkin muutamiin virheisiin, jotka ratkaisivat toisenkin erävoiton Hurrikaanille jatkopallojen kautta. Kolmannessa erässä Loimun pelaajien suurin lataus oli käytetty eikä vieraat pystyneet enää haastamaan kotijoukkuetta otteluvoitosta. Ottelu päättyi Alhachdadin ässäsyöttöön Joel Silvan käsistä.

Illan suurimman pistemäärän kokosi Hurrikaanin Alhachdadi, joka teki 22 pistettä tehoin +13. Loimulaisista eniten pisteitä merkkautti keskitorjuja Ryan Meehan, jolle merkittiin 14 pistettä tehoin +10. Loimun laitahyökkääjistä parhaisiin lukuihin pääsivät hakkuri Daniel Vargas (12, +4) ja yleispelaaja Ossi Rumpunen (9 pts, +2).