Kauppakeskus Mylly Trial houkutteli tuhansia katsojia

MOOTTORIURHEILU. Useat tuhannet seurasivat trial-moottoripyörien ajonäytöksiä Kauppakeskus Myllyn sisätiloissa Raisiossa lauantaina 5. maaliskuuta, kun Turun Seudun Moottoriurheilijoiden isännöimä historian ensimmäinen Kauppakeskus Mylly Trial polkaistiin käyntiin. Samassa yhteydessä järjestetyllä sähkömopojen ajoradalla vieraili yli sata lasta ottamassa tuntumaa moottoripyöräilyyn.

Kaksipäiväisen Kauppakeskus Mylly Trial -tapahtuman lauantaissa järjestettiin kuusi ajonäytöstä sisätiloihin Myllyntorin ympäristöön rakennetulla trial-radalla. Osaamistaan radalla sekä esiintymislava-alueella esittivät MM- ja EM-tasolla kilpaileva Timo Myöhänen, 12-kertainen Suomen mestari Joa Hindren sekä nuoret Niko Nurmio ja Leevi Paajanen.

Radalla vierailivat näytöksissä myös polkupyörä-trialin Suomen mestarit Aleksi Sulkanen ja Antti Jukarainen.

Ajonäytösten ohessa järjestettiin kauppakeskuksessa vierailleille lapsille sähkömopojen ajoa erillisellä rata-alueella, jolla tuntumaa ajamiseen otti yli sata lasta. Nuorimmat kokeilijat ajoivat apupyörillä varustetulla mopolla.

Yleisölle maksuton Kauppakeskus Mylly Trial jatkui sunnuntaina neljän näytöksen tahdilla.

– Oli todella hieno viikonloppu ja ennen kaikkea upeaa, että niin moni seurasi näytöksiämme. Jokaisessa esityksessä olivat ”katsomot” täynnä ala- ja yläkerrassa sekä rappusissa. Vaikutti todellakin siltä, että yleisö nautti. Tämä oli myös minulle ja muille kuljettajille erittäin mukava kokonaisuus, Espanjan-harjoitusjaksoltaan Kauppakeskus Mylly Trialiin piipahtanut Myöhänen kertoi.

Aktiivikilpauransa jo jättänyt ja muun muassa norjalaisjunioreita valmentava Joa Hindren oli iloinen kaksipäiväisestä tapahtumasta. Vertigo- ja Scorpa-moottoripyöriä sekä lasten Oset-sähkömopoja maahantuova Hindren nautti myös siitä, että tapahtuman yhteyteen rakennetulla lasten sähkömoporadalla kävi viikonlopun aikana ottamassa tuntumaa ajamiseen pitkälti yli 200 lasta. Pienimmät kuljettajat ajoivat apupyörillä varustetulla mallilla.

– Kävin useammankin kerran piipahtamassa lasten ajoradalla ja siellä oli todella paljon iloisia hymynaamoja. Trial-näytöksemme oli tapahtuman niin sanottu vetonaula ja keskipiste, mutta esiin tuotiin myös junioreiden harrastamispuoli. Juuri esimerkiksi sähköpyörillä on todella vaivatonta ja edullista ajaa, Hindren muistutti.

Nuori Paajanen aloitti jokaisen ajonäytöksen, ja sai radalle peräänsä konkarit. Viikonlopun viimeisessä näytöksessä extra-numerona koko kolmikko temppuili esiintymislavalla tapahtuman juontajan ympärillä, ja myös hänen yli rengasta nostaen sekä kokonaan hyppien.

– Nautin kumpanakin päivänä, vaikka tilaisuus oli minulle täysin uudenlainen. Eikä näin montaa katsojaakaan ole tainnut olla aiemmin ympärilläni. Kivaa oli, Paajanen kommentoi kesken nimikirjoitusten jaon.

Tapahtuman yhteydessä järjestettiin myös monipuolista näyttelytoimintaa eri puolilla Myllyä.

Turun Seudun Moottoriurheilijoiden tapahtuma toteutettiin yhteistyössä Kauppakeskus Myllyn sekä Suomen Moottoriliitto ry:n kanssa.

Marko Vihriä

 

 

EM-tasolla kilpaileva Timo Myöhänen esitteli taituruuttaan lauantaina 5.3. Kauppakeskus Myllyssä.
EM-tasolla kilpaileva Timo Myöhänen esitteli taituruuttaan lauantaina 5.3. Kauppakeskus Myllyssä.