Cantilenan konsertissa soi kaarinalaisen sävellysteoksen Suomen kantaesitys

SEURAKUNTA. Kaarinan seurakunnassa toimivan Cantilena-kuoron kevätkonsertti Kuusiston kirkossa lauantaina 2.4. klo 16 on kuorolle aivan erityinen. Kuorossa neljän vuoden ajan laulanut kaarinalainen Pauliina Isomäki on myös säveltäjä, ja nyt Cantilena saakin esitettäväkseen Isomäen säveltämän Pyhän Katariinan messun ja naiskuorolle sävellettyjä pääsiäislauluja. Amerikkalainen Catawba Singers kantaesitti kolme osaa Pyhän Katariinan messusta viime helmikuussa Yhdysvalloissa, missä Isomäellä oli sävellyskonsertti. Kaarinassa kuullaan siis koko teoksen Suomen kantaesitys.

– Säveltäjälle on ainutlaatuinen kokemus olla itse mukana laulamassa omaa musiikkiaan. Musiikki ei ole koskaan vain säveltäjänsä luomus, vaan kaikkien sen toteuttamiseen osallistuvien yhteisteos, Isomäki kertoo.

– Musiikkini ei ole erityisen vaikeatajuista, mutta siinä on silti haasteita laulajille, ja olen innoissani siitä, että oma kuoroni otti haasteen vastaan!

– Joulumusiikkia on yllin kyllin kaikille kokoonpanoille. Pääsiäismusiikkia sen sijaan on huomattavasti vähemmän, ja siksi halusin säveltää naiskuorolle uusia pääsiäislauluja. Näissä lauluissa on tekstit Raamatusta. Rauhan annan teille on jo kuoromme vakio-ohjelmistoa, mutta sarjan kolme muuta laulua saavat nyt ensiesityksensä Kaarinassa.

Kuoron johtajana toimii Hanna Likitalo-Goesch, joka suorittaa kanttorin tutkintoa ja esittää konsertissa yksinlauluna myös Isomäen säveltämiä tanka-runoja sekä aarioita Bachin ja Mozartin kirkkomusiikkiteoksista. Mukana soittamassa ovat myös Kaarinan kanttori Terttu Jussila, viulisti Elsi Goesch sekä nuori kaarinalainen harpisti Hilda Kunnola.

Kaarinan seurakuntaan perustettiin naiskuoro jumalanpalveluskokeilun yhteydessä 1993. Laulajia on 13 ja riveissä on edelleen muutama alusta asti mukana ollut laulaja. Kuoro on neliäänisesti laulava naiskuoro, joka kokoontuu kerran viikossa.  Kaarinassa toimii myös kirkkokuoro, ja Cantilena onkin ns. projektikuoro, joka harjoittelee moniin eri tilaisuuksiin sopivaa ohjelmistoa. Esiintymisiä on ympäri vuoden jumalanpalveluksissa, erilaisissa kirkon musiikkiprojekteissa ja perinteisissä joulu- ja kevätkonserteissa.

Konserttiin on vapaa pääsy. Viiden euron hintaisen ohjelmalehtisen myyntituotot menevät Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.