Rymättylän pääsiäisaamun konserttijumalanpalvelus vie renessanssin aikaan

SEURAKUNTA. Rymättylän kirkossa järjestetään pääsiäissunnuntaina 27.3. kello 10 vanhan musiikin konserttijumalanpalvelus. Esiintyjinä ovat Markku ja Henrik Kolehmainen, jotka soittavat vaskipuhaltimia. Lyömäsoittimin on mukana Jussi Wilgren Helsingistä. Lisäksi mukana ovat Risto Vähämäki, trumpetti, ja Rymättylän seurakunnan kanttori Esa Vähämäki, huilu ja urut, sekä kirkkokuoro.

Ajatus erityisen renessanssimessun järjestämisestä syntyi kanttori Vähämäelle jo viime vuonna, kun Rymättylän seurakunta vietti 680-vuotisjuhlaansa. Saman vuoden kesällä oli esillä muun muassa kotiseutujuhla sekä loppusuoralla kunniakkaan perinnekirjan Anta ol vanhalas vaa valmistuminen. Vanhojen tapojen ja rikkaiden perinteiden vaaliminen merkitsee rymättyläläisille paljon.

Messun musiikkina on esimerkiksi saksalaisen säveltäjän Michael Praetoriuksen sekä alankomaalaisten Tylman Susaton ja Heinrich Isaacin teoksia. Tunnetuimpia lienevät Praetoriuksen julkaisemat tanssikokoelmat Terpsichoresta vuodelta 1612.