TVT poistattaa lautasantennit vuokra-asuntojensa julkisivuista ja katoilta

TVT Asunnot Oy poistattaa lautasantennit vuokra-asuntojensa julkisivuista ja katoilta. Kuva: Alvimann.

Itä-Turun alueella asuva lukijamme pyysi toimitusta selvittämään TVT Asunnot Oy:n päätöksen taustoja siivota lautasantennit katukuvasta. Lukija näkee epätasa-arvoisena tilanteen, jossa hän ei voi katsoa satelliittikanavilta esim. synnyinmaansa tapahtumia.

ASUMINEN. Turun kiinteistöyhtiö TVT Asunnot Oy linjasi vuonna 2014 Turun rakennusvalvonnan suosituksesta, että lautasantennit poistetaan asuinrakennusten julkisivuista ja katoilta. Poistolle annettu siirtymäaika päättyi vuoden 2015 lopussa.

– Olemme tiedottaneet asukkaita poistosta kattavasti ja lautasantennien poisto onkin edennyt hyvin. Aivan kaikkia antenneja ei ole vielä poistettu, joten sikäli asia on edelleen ajankohtainen. Näillä keleillä loppujen antennien poisto on hankalaa, joten olemme määritelleet aikatauluksi, että poisto suoritetaan mahdollisimman pian, kertoo hankintasihteeri Anu Nummelin TVT Asunnoilta.

Taustana rakennusvalvonnan suositukselle on nykytekniikka, joka on korvannut lautasantennit, joiden käyttöön liittyy turvallisuusriskejä, kuten oikosulkujen tai sähköiskujen vaaroja. Lisäksi talojen rakenteisiin kiinnitetyt lautasantennit voivat Turun rakennusvalvonnan mukaan pudota myrskyissä tai aiheuttaa rakennerikkoja, mistä aiheutuu korjauskustannuksia kaikille talon asukkaille.

TVT Asunnot tarjoavat tilalle 10 Mbit/s laajakaistayhteyden sekä kaapeli-tv-palvelun, jotka sisältyvät vuokraan kaikissa TVT:n kokonaan omistamissa kiinteistöissä, ja edellyttävät vain tilausta Soneralta.

Mikäli asukas ei itse pysty poistamaan antennia määräaikaan mennessä, vuokrayhtiö hoitaa poiston ja veloittaa asukasta siitä syntyneistä kustannuksista. Tarvittaessa neuvoa voi kysyä omalta isännöitsijältä.

TVT Asunnoista kerrotaan, että poistoa asukkaan laskuun ei ole vielä toistaiseksi tarvinnut tehdä.

Katariina Mäkinen-Önsoy