Raisiolaisoripääläinen Lapset huomisen -kokoelmateos julki CD-kirjana

Raisiolaisoripääläinen Lapset huomisen -kokoelmateos julki CD-kirjana.

MUSIIKKI. Raisiolaissäveltäjä–sanoittaja Jyrki Suomisen alias George Sonatan ja oripääläislaulaja Emmi Lovénin yhteistyöprojekti Lapset huomisen -kokelmalevy julkaistiin kokonaisuudessaan vuoden vaihteessa.

Kappaleissa on kuultavissa kaihon- ja rakkaudentäyteisiä tarinoita niin elämänkaaren kuin vuodenaikojenkin eri vaiheissa. Kuulijaa viedään läpi tunteiden aallokon: siinä missä nimikkoteos Lapset huomisen kertoo huolesta ympäristön hyvinvointia kohtaan, Kesäyön kuiskaus saa kesävalssijalan vipattamaan ja sielunkumppanuudesta haaveileva Oot rinnallain vie tunnetilan aivan uusiin sfääreihin.

– Toivon, että tarinat ovat helposti lähestyttäviä ja raadollisuudessaankin lohduttavia, Sonata sanoo.

12 vahvoja tunteita eletystä elämästä henkivää kappaletta julkaistiin CD-kirjana, sillä Sonatan mukaan laulujen takana olevat tarinat ansaitsevat tulla kuvitetuiksi. Kansitaiteesta vastaa helsinkiläiskuvittaja Rami Mursula.

– Yhteinen sävel löytyi nopeasti. Biisien harmoniat ja sävyt saatiin juuri odotetulla tavalla esiin kuvituksen keinoin, Sonata toteaa.

Sonataa ja Lovénia yhdistää rakkaus teatteriin. Yli 40 vuotta musiikkia säveltänyt, sanoittanut ja sovittanut Sonata on tehnyt musiikit ja lyriikat kymmeneen teatterinäytelmään. Kun taas Lovén on harrastanut vuosia teatteria monipuolisesti niin näyttelijänä ja laulajana kuin ohjaajana ja koreografinakin.

Lovénin taustalla soittaa kymmenen taitavan suomalaismuusikon orkesteri. Sovitukset on maustettu jousilla ja puhaltimilla. Esimerkiksi Sun nauruus vaihtaisin nää kyyneleet -kappaleessa kuullaan sen sijaan upeita kitarasooloja ja puhuttelevia bassolinjoja.

Kappaleista Mitä vaan hänen puolestaan, Jos jäät sekä levyn nimikkobiisistä Lapset huomisen on tehty musiikkivideot, jotka löytyvät Youtubesta. Videokäsikirjoituksista vastaa Laura Hurme ja videokuvauksista Antero Lynne.

– Lauralla on taito yhdistää musiikkia ja teatteria ilmiömäisellä tavalla. Antero sen sijaan on löytänyt kuvaustyössään teksteistä koskettavia sävyjä ja tunnelmia, Sonata kiittelee.

Katariina Mäkinen-Önsoy