NAANTALI. Muumimaailmassa muumit ovat heränneet hetkeksi talviuniltaan. Taikatalvi alkoi viime lauantaina 20. helmikuuta ja toi mukanaan lähes 1000 kävijää Kailon saarelle. Muumimaailma on auki vielä koko tämän viikon eli 28. helmikuuta asti. Avajaispäivänä Muumimaailmassa oli paljon myös turisteja, sillä Moomin Super fan club Japanista oli vierailulla Taikatalvessa. Lisäksi mukana oli paljon venäläisiä.

Ohjelmassa oli muun muassa mäenlaskua liukurimäessä, Talven taikaa -esitys tarinateltassa, hiihtoretki Muumipeikon kanssa, Tuutikin kalastuskerho ja Reippailijahemulin retki. Luistelurata ei ollut kunnossa ainakaan vielä lauantaina, mutta Niiskuneiti sai silti esitettyä lapsille piruettejaan. Mäenlaskun ja Muumimaailmaan tutustumisen lomassa ihmiset nauttivat raikkaasta talvisäästä syöden lämpimiä vohveleita ja ihaillen talvista merimaisemaa.

Mikko Karonen (vas.), 2-vuotias Niilo Karonen ja Tiia Niinikivi tulivat Muumimaailmaan Lohjalta.
Mikko Karonen (vas.), 2-vuotias Niilo Karonen ja Tiia Niinikivi tulivat Muumimaailmaan Lohjalta.

Mikko Karonen, paria päivää vaille 2-vuotias Niilo Karonen ja Tiia Niinikivi tulivat Muumimaailmaan Lohjalta ja viettivät Naantalissa koko viikonlopun.

Olen ollut täällä joskus pienenä, mutta en muista siitä oikein mitään. Nyt meillä oli todella kiva päivä. Niilo hali kauheasti muumeja. Hän on kova muumifani ja siksi päätimmekin tulla, kertoo Niinikivi.

Yhtenä perheen päivän kohokohdista oli tuttien jättö Muumimamman tuttikattilaan.

Se oli suunniteltu jo etukäteen. Keräsimme kaikki tutit ja paketoimme ne valmiiksi ja Niilo sai sitten tiputtaa ne kattilaan, kertoo Niinikivi. Yhteensä kattilaan päätyi kuusi Niilon tuttia. Vanhemmat toivovat, että pojasta tulisi tuttikauden jälkeen entistä puheliaampi.

Janica Vilen