Naantalin Talvinen Taidetaivallus yhdistää liikuntaa ja taidetta

Ruonan päiväkodin 4.–5.-vuotiaista koostuva Myttyset-ryhmä pystytti näyttelynsä Kampaamo Ellan eteiseen 9. helmikuuta osana Talvinen Taidetaivallus -teossarjaa. Kuva: Ragip Önsoy.

NAANTALI. Päiväkoti- ja perhepäivähoitolapset sekä naisyrittäjät Naantalissa ovat yhteistuumin ideoineet ja toteuttaneet Talvinen Taidetaivallus -tapahtuman ajalle 22.2.–31.3.2016. Taidetaivallus yhdistää talvista reippailua ja taide-elämyksiä keskellä Naantalin keskustakortteleita.

Teokset koostuvat kanta- ja saaristonaantalilaisten päiväkoti- ja perhepäivähoidossa olevien lasten askartelemista talvisista hahmoista sekä piirroksista. Lasten taidesarjat on numeroitu ja tapahtumapaikoista on koottu opaskartta, jota jaetaan jokaisessa osallistuvassa taidenäyttelyliikkeessä ja päiväkodeissa. Karttaa voi myös tutkiskella ja ladata Naantalin Yrittäjien Facebook-sivulta.

Lasten oman taidenäyttelyn ideoi Suutariesterin yrittäjä Maarit Lievejärvi, jonka 4-vuotias tytär on innokas askartelemaan ja piirtelemään.

Kun ripustin tyttäreni päiväkodissa askarteleman työn näyteikkunaani, hän esitteli sitä aina ohi kulkiessaan ylpeänä. Siitä sain ajatuksen, että miksipä ei muidenkin lasten teokset voisi piristää näyteikkunoita.

Mainostoimisto Tyylimyllyn yrittäjä Leena J. Saaren mukaan osallistuminen on ollut innokasta ja vilkasta niin päiväkotien kuin yritystenkin puolelta.

Mukana ovat kaikki naantalilaiset päiväkodit sekä perhepäivähoitajia lapsineen. Yrityksiä on mukana peräti 27, mikä on ihan hyvä saavutus, kun kysymys on ensimmäistä kertaa järjestettävästä tapahtumasta. Paljon enemmän liikkeenpitäjiä olisi ollut jo pelkästään keskusta-alueella, koko Naantalin alueen yritysmäärästä puhumattakaan.

Luostarinkadulla raikaa lastenlaulut: Ruonan päiväkodin Myttyset-ryhmä sai koristelu-urakkansa nopeasti valmiiksi iloisen laulun siivittämänä. Kuva: Ragip Önsoy.
Luostarinkadulla raikaa lastenlaulut: Ruonan päiväkodin Myttyset-ryhmä sai koristelu-urakkansa nopeasti valmiiksi iloisen laulun siivittämänä. Kuva: Ragip Önsoy.

Esimerkiksi Ruonan päiväkotilaisten teoksia on kampaamoni näyteikkunan lisäksi Suutariesterissä ja Tietokonepalvelussa. Lasten tekemä taide tuo iloista talvista tunnelmaa ikkunoihin, vaikka ulkona sää ei niin talvinen enää olekaan, Kampaamo Ellan yrittäjä Milla Forsblom kertoo.

Tempauksessa ovat mukana Suutariesterin ja Kampaamo Ellan lisäksi Cafe Akseli, Naantalin Kuntokeskus, Hautaustoimisto Pietet, Parturi-Kampaamo Anu Aaltonen, Kahdeksas Kanava, Parturiliike Hirsimäki & Aura, Style House, Muotikulma Krisse, AurinkoOptiikka, Parturi-Kampaamo Sarix, Pikku Pariisi, Koru-Anttila, R-Kioski Naantalin tori, Naantalin Silmälasi, Luontaistuote Jasmin, Divas shoes, Barbara’s Shop, Kauneushoitola Glamour, Lasi necca, Galleria Peltonen, Naantalin Hopeapaja, Naantalin Apteekki, Kukkakauppa Kastanja ja Taloustiimi Leena.

Suurimmaksi osaksi mukana on siis naisyrittäjien liikkeitä. Ensi kerralla haastamme mukaan myös miespuoliset yrittäjät. Ei sitä tiedä, millaiseksi taidetaivallustapahtuma tästä vielä jalostuukaan, Lievejärvi, Saari ja Forsblom innostavat.

Katariina Mäkinen-Önsoy