RAKENTAMINEN. Turun Messukeskuksessa järjestettävillä Rakenna & Sisusta -messuilla oli 12.–14.2. mukana noin 300 yritystä ja paljon Turun lähikuntia. Seutusanomat kysyi kuntien messuosastoilta, miksi uutta kotia etsivät lapsiperheen pitäisi muuttaa juuri heidän kuntaansa.

_MG_2182

Raisio: Erno Hämäläinen ja Emma Kaitaa

Täällä on hyvät palvelut ja paljon luontoa. Raision on kaupunki, jossa on lyhyet etäisyydet ja lapsille on hyvät koulut sekä uimahalli ja muut harrastusmahdollisuudet. Meillä on myös paljon sisustusliikkeitä, joten on sitten lyhyt matka hakea tarvikkeet lastenhuoneen sisustamiseen.

_MG_2184

Naantali: Jorma Ranta ja Elina Salonen

Täällä on erinomaiset palvelut, koulut ja päiväkodit ja tietysti Muumimaailma. Naantali on ihana asuinympäristö ja meri on lähellä. Saaristo kuitenkin suojaa, joten kylmä ei ole. Aurinko paistaa aina ja harrastusmahdollisuuksia löytyy niin lapsille kuin aikuisillekin.

IMG_2190

Nousiainen: Mari Mäkelä ja Juha Rinta-Jouppi

Tämä on sopivan kokoinen paikka kasvaa. Koulut ovat tarpeeksi pieniä ja lukio on hyvämaineinen. Täällä on paljon yhdistyksiä ja harrastusmahdollisuuksia ja nuorisotiloissa on laajat aukioloajat. Nousiaisissa on paljon kauniita ja metsäisiä tontteja koulujen lähellä. Tämä on maaseutumainen ja turvallinen kasvuympäristö. Turkuunkin on lyhyt matka. Nyt pyrimme mukaan myös Föliin, mikä helpottaisi liikkumista entisestään.

IMG_2197

Kaarina: Pasi Aromäki

Meillä arki on sujuvaa. Tontit sijaitsevat keskeisillä paikoilla. Meillä on hyvämaineiset koulut ja viihtyisä kasvuympäristö lapsille.

_MG_2204

Lieto: Juha Mäki

Täällä on monipuolinen ja luonnonläheinen taajama ja sitä tukevat kylät. Kevyenliikenteenväylät löytyy ja helposti saavutettavat palvelut. Täällä on kasvulle hyvät lähtökohdat: paljon leikkipaikkoja ja kunnalla lapsiystävällinen profiili. Huomioimme lapsiperheet asiakaskuntana.

_MG_2214

Sauvo: Jenni Soini, Seppo Allén

Elämme Sauvossa aktiivista elämää. Harrastusmahdollisuuksia on paljon, joista jalkapallo on Sauvon ykkösjuttu. Olemme todellinen futiskunta: Meillä on uusi sisäjalkapallohalli, keinonurmi ja kolme ammattivalmentajaa. Sauvossa on kivaa ja turvallista kasvaa. Lapsiperheiden palvelut pelaa. Tontteja on tarjolla monipuolisesti ja väljyyttäkin on. Lapsi saa olla yksilö, ja maalla toistenkin lapsista pidetään huolta. Turkuunkin on lyhyt matka. Suurin osa muuttajista onkin juuri Turusta muuttavia lapsiperheitä.