Lieto-Koris SHT jäi jyrän alle

Lieto-Koris SHT taisteli urheasti kovia Mansen Mimmejä vastaan. Puolustamassa Lieto-Koriksen Katja Teikari. Kuva: Heli Suominen.

Lieto-Koris SHT–Mansen Mimmit 13–56 (4–8, 2–13, 2–19, 5–16)

KORIPALLO. Lieto-Koris SHT jäi sunnuntaina jyrän alle kotikentällään Lietohallissa. Naisten läntistä kuntosarjaa pelaava koripallojoukkue hävisi Tampereen Pyrinnön Mansen Mimmeille lukemin 13–56. Ensimmäisellä jaksolla näytti vielä siltä, että joukkue taistelee lähes tasavahvasti tamperelaisia vastaan, mutta sitten SHT putosi pahasti kyydistä.

Naisten harrastejoukkuetta valmentava Tomi Posio oli sunnuntaina ensimmäistä kertaa peluuttamassa suojattejaan. Kuva: Heli Suominen.
Naisten harrastejoukkuetta valmentava Tomi Posio oli sunnuntaina ensimmäistä kertaa peluuttamassa suojattejaan. Kuva: Heli Suominen.

– Peli ratkesi jo toisella jaksolla. Vastustaja teki yhtäkkiä melkein viisitoista pistettä, SHT:n valmentaja Tomi Posio harmitteli.

Ottelu oli lietolaisten ensimmäinen sarjapeli kotiparketilla, ja Posio oli ensimmäistä kertaa penkin päässä peluuttamassa. Joukkue oli osaavasta valmennuksesta innoissaan, vaikka se ei tulostaululla vielä näkynyt.

– Hienoa, että Tomi näki meidät vihdoin tositoimissa kentällä. Pelaajilla ja valmentajalla riitti itsehillintä hienosti, vaikka turpiin tuli että soi, Katja Teikari naurahti.

Lietolaisten peli kaatui ennen kaikkea huonoihin heittoihin. Tilastojen mukaan joukkue heitti pelitilanteessa 75 kertaa, mutta vain neljä palloa upposi sisään.

– Saimme tehtyä monta hallittua hyökkäystä, mutta korintekovarmuus ei ollut ollenkaan hyvä, Tomi Posio totesi.

Sen sijaan Mimmeillä tuntui osuvan kaikki heitot koriin.

– He pääsivät liian helposti heittämään. Myös puolustuspäässä on vielä paljon parannettavaa.

Vaikka SHT:n hyökkäyspelissä alkoi olla jo kaivattua tasapainoa, Posion mukaan tulevissa harjoituksissa on hiottava kuvioiden sijaan erityisesti henkilökohtaisia taitoja. Löysi valmentaja suojattiensa otteista myös myönteistä sanottavaa.

– Joukkueella oli hyvä peli-ilme ja asenne kohdallaan, hän kiitteli.

Lieto-Koris SHT:n tehokkain oli Riikka Käppi neljällä pisteellään. Serena Granström puolestaan loisti tilastoissa seitsemällä levypallollaan. Viiden sarjapelin jälkeen lietolaisten pistetili on vielä nollilla. Seuraavan kerran joukkue pelaa 13. helmikuuta Salossa Vilppaan Nice-korista vastaan.