Lieto-Koris SHT hävisi salolaisille 77–25

Jopa Lieto-Koris SHT:n pisimmät pelaajat, kuten Serena Granström, tunsivat itsensä pieniksi 13.2. ottelussa Nice-koriksen kookkaita senttereitä vastaan. Kuva: Merja Kallikari.

Salon Vilpas Nice-koris – Lieto-Koris SHT: 77–25 (21–8, 23–8, 20–5, 13–4).

KORIPALLO. Lieto-Koris SHT:n itseluottamusta ja peli-iloa koetellaan. Naisten kuntosarjassa pelaava harrastejoukkue kärsi lauantain 13.2. vierasottelussa jo kauden kuudennen tappionsa. Kotijoukkue Salon Vilpas Nice-koris voitti ottelun 77–25. Rumista luvuista huolimatta SHT:n peli oli jo himpun verran parempaa kuin pari viikkoa sitten Lietohallilla Tampereen Mansen Mimmejä vastaan.

Nice-koris on tasaisen kova joukkue, joka nujersi SHT:n kaikilla osa-alueilla. Hyökkäyksessä salolaiset olivat nopeampia ja puolustuksessa he onnistuivat sumputtamaan lietolaisten ajot. Kookkaat pelaajat pystyttivät korin alle muurin ja nappasivat vielä levypallot.

– Hyökkäyksemme oli tasapainoista, mutta pari kaveria oli liian isoja. He blokkasivat hyvin, toteaa SHT:n valmentaja Tomi Posio.

Nice-koris sekoitti SHT:n pakkaa myös paikkapuolustuksellaan.

– Emme ole harjoitelleet tarpeeksi paikkapuolustusta vastaan. Silloin pitäisi heittää paljon ja hyvin, Posio jatkaa.

Lietolaisista parhaassa heittovireessä oli Nina Murtomäki, joka pussitti yhteensä 10 pistettä. Joukkueen pisin pelaaja, Johanna Kulmala, teki viisi pistettä ja nappasi 14 levypalloa, vaikka vartiointi oli tiukkaa. Isojen senttereiden vastapainoksi Nice-koriksen riveissä on taitavia ja nopeita pelaajia, jotka pääsivät lauantaina karkuun aivan liian usein ja helposti. SHT jäi vauhdissa jalkoihin eikä saanut pysäytettyä vastustajia.

– He tekivät paljon pisteitä, koska puolustuksemme ei ollut ajoissa valmiina. He pääsivät liian syvälle, Posio summaa.

Jatkossa SHT:n saatava lisää vauhtia, röyhkeyttä ja taistelua myös harjoituskentälle. Posion mukaan SHT:n on uskallettava pelata fyysisesti kovempaa.

– Treenien ja pelien tempo on ihan eri. Sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa ollaan liian kilttejä ja niitä myötäillään, jotka pelaavat rajummin, valmentaja harmittelee.

Lieto-Koris SHT:llä on reilu kuukausi aikaa nostaa pää pystyyn ja hakea uutta vauhtia sekä asennetta seuraavaan sarjapeliinsä. Joukkue kohtaa 20. maaliskuuta turkulaisen Makaavan Paikan kotiparketillaan Lietohallissa. Kaiken kaikkiaan SHT:llä on tällä kaudella jäljellä vielä kolme sarjaottelua.