Vuoden varsinaissuomalainen nuori urheilija on naantalilainen Markus Teijula

Naantalin Löylyn yleisurheilija Markus Teijula valittiin Vuoden Nuoreksi Urheilijaksi Varsinais-Suomen Urheilugaalassa 23.1.2016. Kuva: Ragip Önsoy.

NAANTALI. Varsinais-Suomen Urheilugaalassa lauantaina 23. tammikuuta palkittiin alueen parhaat urheilijat ja urheiluteot. Vuoden Nuoren Urheilijan tittelin pokkasi Naantalin Löylyn Markus Teijula.

Teijulan palkintokaappiin kertyi viime kauden aikana SM-kultamitaleita 17-vuotiaiden 400, 800 ja 1500 metrin juoksussa sekä SM-hallikisoissa 800 metriltä. Hän juoksi kaudella myös 17-vuotiaiden Suomen ennätyksen 800 metrillä ja oli Kalevan kisojen 800 metrin pronssimitalisti.

– Aivan huikea fiilis upeasta huomionosoituksesta. Vielä vuosi sitten en olisi ikinä kuvitellut pääseväni tällaiselle tasolle. Varsinais-Suomen Urheilugaalan yli 700-henkisen yleisön edessä palkinnon vastaanottaminen oli todella hienoa, gaalan jälkeen tavoitettu Teijula kommentoi.

Yleisurheilija harjoittelee ja kisaa hallikisoissa talvikuukaudet. Huippukunto on tarkoitus saavuttaa kesän kisoihin.

– Yleisesti ottaen talvi mennään vain peruskuntoa treenaten, vaikka ohjelmassa on muutama kisakin. Näillä näkymin seuraava kisa on helmikuun alussa Vaasassa. Mitään erityisiä tavoitteita ei hallikaudelle kumminkaan ole. Päätavoite on olla kesällä kisakunnossa, Teijula sanoo.

Vuoden Läpimurto -palkinnon vei puolestaan TPS:n nousiaislaisvahvistus Mikko Rantanen, joka oli voittamassa SM-kultaa A-junioreissa, nousi TPS:n liigamiehistön varakapteeniksi ja siirtyi syksyllä NHL:n Colorado Avalanchen riveihin. Lisäksi hän oli tänä vuonna kapteenina Suomen nuorten maajoukkueessa, joka voitti MM-kultaa tammikuun alussa Helsingissä.

Ilta huipentui maskulaistaustaisen Jarkko Niemisen valintaan Vuoden Urheilijaksi.

Katariina Mäkinen-Önsoy