Röölän kyläsuunnittelu jatkuu 15.3.

Röölän kyläilta 19.1. kirvoitti keskustelua kylän tulevaisuuden näkymistä. Puhevuorossa Naantalin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Tuuna. Kuva: Tuulamaria Kangaslampi.

NAANTALI. Naantalin Rymättylässä sijaitsevassa Ravintola Röölänrannassa 19. tammikuuta järjestetty kyläilta houkutteli ravintolan yläkerran lähes täyteen Röölän kylän tulevaisuudesta kiinnostuneita. Tapahtuman järjestämisestä vastasi Varsinais-Suomen Kylät ry:n Omalta kylältä -hanke yhdessä Röölän kylätoimikunnan kanssa.

– Olikohan tämä jopa ensimmäinen Röölään liittyvä avoin keskustelutilaisuus, jossa Naantalin kaunpungin edustajat sekä kyläläiset yhdessä keskustelivat Röölän kyläsuunnitelmasta. Paikalla oli noin 30 henkilöä, Röölän kylätoimikunnan puheenjohtaja Tuulamaria Kangaslampi toteaa iloisena.

– Jatkoa kyläsuunnittelulle on luvassa 15. maaliskuuta kello 18 samassa paikassa eli Ravintola Röölänrannassa. Jännityksellä odotamme, että kyläläiset vastaisivat heille toimitettuihin lomakkeisiin, jotta voisimme viedä suunnitelmaa eteenpäin, Kangaslampi lisää.

Ensimmäiseen kyläsuunnitteluiltaan osallistuivat Naantalin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Tuuna, elinkeinoasiamies Jorma Ranta, saaristoasiamies Tiina Rinne-Kylänpää, Rymättylä-Seuran Lauri Laine, Rymättylän kirkkoherra Petri Sirén sekä saaristolautakunnasta Riitta Kemppe ja Heikki Saarinen. Mukana olivat myös Varsinais-Suomen Kylät ry:stä Tauno Linkoranta ja Piia Iivonen.

Tulevaisuuden haasteina Röölässä nähdään yritystoiminnan hiljentyminen. Myynnissä oleva Kiinteistöosakeyhtiö Röölänrannan osakekanta ei kuitenkaan vaikuta tulevan kesän tilanteeseen, sillä viime kesänä ravintolayrittäjänä aloittanut Tiipii Catering jatkaa tiloissa toimintaansa.

– Olemme myös järjestämässä Röölän kesässä tutuksi tulleita tapahtumia, kuten Silli ja uussi peruni 18.6., Merirosvot rannassa 16.7., Röölä Jazz 20.8. ja Muinaistulien yö 27.8., Kangaslampi sanoo.

Röölän kylätoimikunta koittaa pitää Rymättylän kyliä aktiivisena myös kesäkuukausien ulkopuolella erilaisin teemailloin.

– Helmikuun 10. päivänä on vuorossa luonnonkosmetiikkailta. 24.2. tutustutaan puolestaan Kalevalaiseen jäsenkorjaukseen, 22.3. henkimaailmaan ja 7.4. koirahierontaan, Kangaslampi listaa.

Varsinais-Suomen Ely-keskuksen kanssa neuvotteluasteella oleva yhteysalusliikenne voisi Kangaslammen mukaan vaikuttaa positiivisesti Röölän liikenneyhteyksiin ja sitä kautta yritystoimintaan.

Katariina Mäkinen-Önsoy