Vauvaperhekahvila aloittaa toimintansa Jaanissa

SEURAKUNTA. Jaanin seurakuntatalolla tulee näkymään paljon vauvanvaunuja, kun Katariinanseurakunnan vauvaperhekahvila aloittaa toimintansa 5. helmikuuta. Perjantaisin klo 9.30–11 kokoontuvan vauvaperhekahvilan idea on koota ensimmäisen lapsensa saaneita perheitä yhteen ja toimia heidän ehdoillaan.

– Minulla ei ole mitään valmista suunnitelmaa siitä, mitä kerhossa pitäisi tehdä, idean äiti ja ryhmän vetäjä, seurakunnan perhetyöntekijä Jaana Heinonen toteaa.

– Jos osallistujat haluavat jutella rauhassa kahvikupposen ääressä, se sopii. Vierailijoitakin voidaan kutsua, jos se ryhmän jäseniä kiinnostaa, hän pohtii.

Ryhmä on maksuton, eikä sinne pidä ilmoittautua ennakkoon.

– Vauvaperhearki on vaihtelevaa, joten kenenkään ei pidä sitoutua olemaan joka kerta mukana. Kukin on tervetullut omien aikataulujensa ja voimavarojensa mukaan, kutsuu Heinonen.

Vauvaperhekahvila on nykyään suosittu seurakunnan toimintamuoto. Vauvaperhekahvilaan kutsutaan nimenomaan ensimmäisen lapsensa saaneita perheitä.

– Vauvan syntymä mullistaa elämän. Silloin on monesti mukavaa ja hyödyllistä tavata toisia samassa elämäntilanteessa olevia, Heinonen kertoo.

– Tarkoituksena on, että vanhemmat saisivat toisiltaan vertaistukea ja oppisivat tuntemaan alueen muita vanhempia. Varsinkin Nummen alueella ylioppilaskylässä on paljon perheitä, joilla ei ole sukua lähellä, hän jatkaa.