LOIMU HAKI VOITON ISKUN JUHLAOTTELUSTA

LENTOPALLO. Loimu oli tyly vieras lauantaina Tampereella, mistä se haki täydet sarjapisteet 1–3 (24–26, 25–20, 22–25, 22–25) voitolla Rantaperkiön Iskun 105-vuotisjuhlaottelusta. Kahden kaikkien aikojen menestyneimmän ja perinteisimmän seuran kohtaaminen tarjosi yleisölle tasaisen ja hyvän kamppailun tärkeistä sarjapisteistä.

Ottelu oli samalla Loimun toiseksi viimeinen ottelu Suomen Cupissa. Vaikka Cup-taulukkoonkin tuli täydet kolme pistettä, meni tie Cupin finaaliturnaukseen pääsy mutkikkaaksi, kun Loimu menetti erän ja oranssi-mustien kanssa viimeisestä välieräpaikasta taisteleva Leka Volley voitti samaan aikaan paikallisottelussaan Sampon puhtaasti 0–3. Loimulla on teoreettinen mahdollisuus päästä vielä Cupin finaaliviikonloppuun, mutta käytännössä Lakkapää pitäisi voittaa ensi viikonloppuna Rovaniemellä lähes mahdottomin luvuin.

Isku on yleensä vahva keskihyökkäysjoukkue, mutta Loimu vei tällä kertaa pidemmän korren sillä sektorilla. Kokenut Tuukka Anttila oli vierailijoiden paras torjuja viidellä torjuntapisteellään. Toinen keskitorjuja Ryan Meehan kirjautti itselleen neljä torjuntaa. Molemmat keskitorjujat hyökkäsivät myös hyvin tehoin. Loimun paras pistemies ja tärkein pelaaja oli kuitenkin kapteeni Ossi Rumpunen, joka vastaanotti 51 prosentin tarkkuudella ja teki 20 pistettä tehoin +15. Rumpusen pistesaalis oli ottelun isoin, sillä Iskun hakkuri Samuli Kaislasalo teki pisteen vähemmän.

– Tämä oli tasainen peli, joka ratkesi pieniin asioihin. Suorien virheiden määrä oli yksi ratkaisutekijä. Iskun keskipelin saimme kuriin. Saimme torjuntoja keskihyökkäystä vastaan ja muutenkin voitimme torjuntojen määrässä. Viimeisessä erässä saimme muutaman aika kovan puolustuksen, totesi Loimun päävalmentaja Ismo Tuominen.

Loimulla on mahdollisuus jatkaa sarjataulukon asemiensa parantelua jo tiistaina, kun Korson Veto saapuu Raisioon vierailulle. Kolmen pisteen voitto nostaisi Loimun Iskun ohi Ettan kanssa tasapisteisiin 5. sijalle.