Sinikka Keinänen ja Soile Enberg palkittiin Kaarinassa kehitysvammaisten hyväksi tekemästään työstä

Monitoimikeskus Tiklin johtaja Sinikka Keinänen (vas.) ja Kaarinan Kehitysvammaisten Tuki ry:n sihteeri Soile Enberg ovat saaneet viirit Kaarinan Kehitysvammaisten tuki ry:ltä. Oikealla Kaarinan Kehitysvammaisten Tuki ry:n puheenjohtaja Susan Kaartosalmi ja takana yhdistyksen kunniapuheenjohtaja Tuomo Kivinen. Kuvaaja: Ella Kaartosalmi.

PALKINTO. Kaarinan Kehitysvammaisten Tuki ry on joulukuussa jakanut kaksi Kehitysvammaisten Tukiliiton myöntämää ansiomerkkiä merkittävästä ja pitkäaikaisesta kehitysvammaisten hyväksi tehdystä työstä: toisen Monitoimikeskus Tiklin johtajalle Sinikka Keinäselle ja toisen yhdistyksen pitkäaikaiselle sihteerille Soile Enbergille.

Lietolainen Enberg on ollut yhdistyksen sihteerinä vuodesta 2002 lähtien pientä taukoa lukuun ottamatta.

– Veljeni poika on kehitysvammainen ja sitä kautta olen tullut mukaan tekemään työtä kehitysvammaisten hyväksi Kaarinaan, hän kertoo.

Sihteerinä Enberg on ollut vastuussa kaikkien yhdistyksen kehitysvammaisille suunnattujen tapahtumien järjestämisestä.

– Olemme käyneet muun muassa teattereissa ja konserteissa. Uimakerho on hyvin suosittu, samoin jokavuotinen kesäleiri. Vuosittain käymme myös Somerniemellä Ämyrin tanssilavalla, jossa kesällä järjestetään kehitysvammaisille tarkoitetut tanssit ja syksyisin suuntaamme Tampere-talolle kehitysvammaisten konserttiin. Olemme jopa käyneet Kultarannassa, missä Sauli ja Jenni ottivat meidät vastaan ja kilistelimme kuuluisalla raparperimehulla. Tämä on ehkä kohokohta yhdistyksen historiassa, Enberg listaa.

Kehitysvammaisten edunvalvonta on myös tärkeä osa yhdistyksen toimintaa.
– Kehitysvammaisten asuminen puhuttaa valtakunnallisestikin. Laitosasumisesta ollaan siirtymässä pienempiin ja yksilöllisimpiin asumisyksikköihin, kertoo Enberg.

Palkinnon myötä Enberg siirtää sihteerin kapulan seuraavalle.

– Tämä on hieno kunnianosoitus ja tapa päättää sihteerin pesti. Jään kuitenkin yhdistykseen vielä toistaiseksi rahastonhoitajaksi, hän sanoo.

Jäseniä vuonna 1992 perustetulla Kehitysvammaisten Tuki ry:llä on noin 90.

– Lisää toivotaan mukaan, varsinkin pienten kehitysvammaisten lasten vanhempia. Meistä aktiiveista moni alkaa olla jo melko iäkkäitä, Enberg sanoo.

Janica Vilen