Naantalin palkittu KIRJAHYRRÄ järjestetään toistamiseen

Kuparivuoren koululaisia tutustumassa Naantalin Taidehuoneella lastenkirjallisuusfestivaali Kirjahyrrän yhteydessä viime toukokuussa järjestettyyn animaationäyttelyyn Turun taideakatemian animaatiolinjan opiskelija Elina Myllykankaan opastuksella. Kuva: Ragip Önsoy.

NAANTALI. Järjestyksessä toinen KIRJAHYRRÄ lastenkirjallisuusfestivaali järjestetään Naantalissa 18.–21.5.2016.

Vuosi sitten festivaali keräsi paikalle yli 2 000 osallistujaa, lapsia, nuoria ja aikuisia, jotka tapasivat suosikkikirjailijoitaan, kuuntelivat ja katselivat tarinoita ja saivat laatia niitä itsekin kirjoittamisen työpajoissa. Nukketeatteri-, elokuva- ja musiikkiesitysten lomassa lapset piirsivät ja askartelivat ja aikuisille tarjottiin tietoa niin lastenkirjallisuuden uusista tuulista kuin lapsille lukemisen tärkeydestä.

KIRJAHYRRÄ toteutetaan laajan yhteistyöverkoston toimesta, Naantalin kaupungin ja Taiteen edistämiskeskuksen tuella. Järjestelyistä vastaa Kirjahyrrä ry. Tapahtumalle myönnettiin syksyllä 2015 Suomen Arvostelijainliiton (SARV) Taikapunnus-tunnustus lastenkulttuurin saralla tehdystä läpimurrosta.

Toukokuussa 2016 paikalle on saapumassa mittava joukko maamme eturivin lasten- ja  nuortenkirjailijoita. Mukaan ovat jo lupautuneet Aino Havukainen ja Sami Toivonen (Tatu & Patu), Salla Simukka (Lumikki-trilogia), Siri Kolu (Me Rosvolat), Maijaliisa Dieckmann (historialliset nuortenromaanit) ja Jyri Paretskoi (Shell’s Angels) sekä lukuisa joukko muita mielenkiintoisia tekijöitä, kuten Hannele Huovi, Teija Rekola ja Ruotsin yksi tunnetuimmista lastenkirjailijoista Ulf Stark. Esiintyjien joukko täydentyy ja laajenee vielä tästäkin!

Edellisvuoden tapaan festivaalilla lapsille on tarjolla niin nukketeatteria kuin satu- ja tarinapajoja, joissa mielikuvituksen katto on korkealla ja seinät etäällä. Ohjelmaa on perheen pienimmistä hieman suuremmillekin, myös aikuisille.