JALKAPALLO. Suomen Palloliiton Turun piiri julkaisi viime viikolla viime vuoden viimeisen pelipassitilaston. Piirissä oli kauden päätteeksi ennätykselliset 13811 jalkapallon ja futsalin pelaajaa.

Virallisia pelaajamääriä mittaavassa listauksessa Maskun Palloseura sijoittui piirin yli 90 jäsenseuran joukossa komeasti toiseksi. Maskulaisseuran väreissä jalkapalloa pelasi viime kaudella 636 pelaajaa, mikä on suurin määrä kautta aikain. Vuonna 1988 perustetun jalkapallon erikoisseuran edelle Turun piirissä sijoittui vain koko Turun kaupungin alueella operoiva Turun Nappulaliiga 1640 pelaajallaan. Raision futis on puolestaan sijalla 7, 513 pelaajallaan.

Maskun Palloseura myös kasvatti pelaajamääräänsä eniten koko alueella kauteen 2014 verrattuna. Seuran värejä edusti viime vuonna 102 pelaajaa enemmän kuin edellisvuonna. Kovassa kasvussa on myös Naantalin VG-62, joka kipusi myös piirin kasvuseurojen TOP 5 – listalle 69 pelaajan lisäyksellä. Myös Mynämäen Pallo-53:n pelaajamäärä on kasvanut viime vuodesta. Nyt pelaajia on jo 256.

Aki Simola